Firerbanden

Inngår i produksjon Innslag i weekend programmet "Gråsonen", 1985.

Firerbanden var et innslag med fire kjente forfattere som TV-figurer/dukkehoder. Forfatterne var Edvard Hoem, Dag Solstad, Espen Haavardsholm og Jon Michelet. Innslaget ble sendt i programmet kalt Gråsonen, et weekend magasin med musikk, show, gjetteleker m.m.

Programlederne var: Karin Julsrud, Pål Bang-Hansen og Tore Johannessen. Ole Paus deltok også med eget lørdagsbilag i disse programmene som ble sendt på 1980-tallet. 

Målgruppen var familien som også kunne delta aktivt sammen. 

Marit Hulaas Stubberud var figurmaker. 

Informasjon

(Objekt ID 147212)
Objekttype Teaterfigur
Produksjonsdato 1985
Emneord Barn, Unge, Voksne, TV-figur
Størrelse Ca. 60 cm.
Lisens

Marit Hulaas Stubberud og utlånt av henne. 

Teaterfigur

Teaterfigurer, bedre kjent som teaterdukker, har spilt på norske scener i generasjoner, til stor glede for publikum i alle aldersgrupper.

Gå til Teaterfigur

Les mer


Figurspillere var Marit Hulaas Stubberud og Kjell Smidsrød.


Kilder: Søk på internet - NRK Gråsonen med Ole Paus.

Giver: Utlånt av Marit Hulaas Stubberud.

Transportert: 27.03. 2024.

Materialtyper

De fire maskene ser ut til å ha lite volum, de virker temmelig flate. Ansiktsuttrykkene er malt og/eller tegnet direkte på maskene. Hår og barter kan være både pels og/eller garn. Stoffet som binder hodene sammen har en viss tykkelse, muligens er det et møbelstoff. Hendene kan være skåret ut i skinn, de er flate. Barneskoene er faktiske barnesko. 

Vurdering er gjort på bakgrunn av foto. 

Konstruksjon/teknikk

Maksen/hodene til firerbanden  (fire forfattere) ble festet på en horisontal stang dekket av tekstil. Til den horisontale stangen var det festet en vertikal stang som ble skrudd fast i et gulvstativ. På stoffet ble det festet fire korte ermer med hender av stoff.  Nederst på stoffet henger to par autentiske barnesko. Det er mulig at maskene/hodene kan beveges noe, at de kan strekke litt på halsen og svinge til høyre og venstre side. Armene og føttene kan muligens også gjøre noen, mer eller mindre, mekaniske bevegelser.

Slik ble de fire forfatterne (Edvard Hoem, Dag Solstad, Espen Haavardsholm og Jon Michelet) presentert som et innslag i proogramserien Gråsonen hvor både humor og irone m.m. ble tatt i bruk. 

Vurdering er gjort på bakgrunn av foto. 

Tilknyttet (2)
Marit Hulaas Stubberud (person) – Figurmaker
NRK (organisasjon) – Opphavsperson