Pivi

Inngår i produksjon Pivi hører til i Fantorangens verden, produsert av NRK.

Pivi hører med til Fantorangens verden. Vi er usikre på hvilket år denne vennen til Fantorangen ble intordusert, men han var ikke med helt fra begynnelsen. Fantorangen, slik vi kjenner han i dag, debuterte den 1. desember 2007.

For mer orientering les om Fantorangen, der finner du litt om forhistorien til Fantorangen, det er også en del av Pivis historie. 

Informasjon

(Objekt ID 147042)
Objekttype Teaterfigur
Produksjonsdato 2007
Kategori Muppet
Emneord Barn
Størrelse Ca. 50-55 cm.
Lisens

NRTK Super.

Les mer

Pivi ble spilt av Håkon Strøm.

Kilder: Helgesen, Anne: Utstillingstekster til "Alle tiders barndomshelter". Slottsfjellsmuseet/Figurfestspillene 19.-28. januar 2024.

Giver: Utlånt av NRK Super.

Transportert: 31.03. 2024.

Materialtyper

Pivi var en fantasifigurt med mye langhåret pels. Hode var lite, men det virket større fordi det hadde en krans av hvit pels rundt seg. Dersom det var en muppet, må hode være hult slik at figurspillerens hånd får plass inne i selve hodet for å kunne bevege/spille med munnen. Hodet kan være støpt av et syntetisk materiale (en form for glassfiber) eller det kan være formet i skumgummi og hult ut. 

Den store, hvite pelsen var også rundt halsen på Pivi og langs sidene på kroppen. Pivi hadde tynne armer, men relativt store hender. Store var også føttene med tær,  tre på hver fot, som er nok for en TV-figur. Det som ikke var av pels på Pivis kropp var dekket av et beige stoff som hadde litt ugjevn overflate, uvisst av hvilket slag.  

Vurdering er gjort på bakgrunn av foto. 

Konstruksjon/teknikk

Pivi var en muppet som brukte munnen når hen snakkert Hen var også en stangfigur, m a o hen er en kryssning mellom muppet og stangfigur. Med en stang i hver hånd, kan figurspilleren gjøre kontrollerte bevegelser med begge armene og hendene til Pivi. Denne doble konstruksjonen brukes ganske ofte i NRK Super. Det er forståelig når kamera skal gå så tett på TV-figurene.  

Vurdering er gjort på bakgrunn av foto.

Annen info

Fantorangen debuterte den 1. desember 2007 med sitt eget program for barn mellom to og fire år. Det skjedde i forbindelse med lansering av den nye kanalen NRK Super.

Fantorangen opptrådte i flere programmer og var middels populær inntil figuren i 2010 fikk et eget halvtimes program like før Barne-TV.  Da vokste populariteten og den vokser fremdeles. Fantorangen fikk sin egen verden både i hulen hvor han bor og i skogen som omgir den. Han skulle også få mange venner som Pivi og Fantus. Så har Maurora også kommet til.

Tilknyttet (2)
Endre Skandfer (person) – Designer
NRK (organisasjon) – Opphavsperson
Det finnes ingen vedlegg tilhørende dette objektet. Om du har bilder eller andre relevante vedlegg, kan du sende disse til oss på e-post: redaksjon@sceneweb.no
Rapportér feil eller mangler