Binnabánnas

Inngår i produksjon Venn av Fantorangen, en TV-figur for barn i Sápmi.

Det lille reinsdyret Binnabánnas ble laget for at barn i Sápmi skulle få en tilsvarende TV-figur som Fantorangen. Figuren ble lansert i 2018 og var på riksdekkende Barne-TV hver ettermiddag i regi av MANAID-TV.  "Det har allerede blitt en snakkis, både blant barn og voksne, har Mona Solbakk uttalt, redaktør for NRK Sápmi.

Binnabánnas er likevel langt mer enn en hyggelig figur som fungerer som bindeledd mellom ulike tegneserier. Figuren er i ferd med å bli en viktig forvalter av det samiske språk."Binnabánnas snakker allerede nordsamisk, østsamisk og enaresamisk." (Se Kilder). Den skal også lære seg lulesamisk og sørsamisk.  

Designere og figurmakere var Rune ? og Christina Espedal, prosessen ble  tilettelagt av redaksjonen i NRK Super. 

Informasjon

(Objekt ID 146942)
Objekttype Teaterfigur
Produksjonsdato 2018
Kategori Muppet
Emneord Barn
Størrelse ca. 75 cm høy
Lisens

NRK Super.

Les mer

Binnabánas ble laget av de samme hendene som Fantorangen, designet av Rune ? og Christina Espedal. Selve produksjonen ble til ved hjelp av teamet i NRK Super.  

Inga Sara  spiller TV-figuren Binnabánnas.

Ssesong 1 av Binnabánnas ble sett av 30.000 barn i alderen 2-11 år. I tillegg viste tall fra TNS Gallup at serien ble sett av 40.000 over 12 år.

Kilder: www.aftenposten.no/kutur/i/G1nAd4/den.-samiske-fantorangen

Giver: Utlånt av NRK super.

Transportert: 10.03. 2024.

Materialtyper

Binnabannas hadde et munn som kan åpne og lukkes og øyne som en sjiraff. De skal være laget av glass etter originale øyne. Han har et lite og et stort horn på grunn av en skalde.  "Ikke alle er perfekte". Materialet som Binnabannas ble laget av var en ullblanding. Armer og føtter /forbein og bakbein ble beveget ved hjelp av stenger. 

Binnabánnas er grå i 'pelsen' med beige felter/flekker i ansiktet og på kroppen. 

Vurdering er gjort på grunnlag av foto. 

Konstruksjon/teknikk

Munnpartiet til TV-figuren har stor bevegelighet og det har også halsen. I tillegg kan armer/forlabber og bein/baklabber beveges ved hjelp av tynne stenger. For å kunne utnytte figurens bevegelige muligheter må det flere spillee til. Om det finnes flere variantger av Binnabannas med ulike konstruksjoner er høyst tenkelig. 

Vurdering er gjort på bakgrunn av foto.

Tilknyttet (1)
NRK (organisasjon) – Opphavsperson
Det finnes ingen vedlegg tilhørende dette objektet. Om du har bilder eller andre relevante vedlegg, kan du sende disse til oss på e-post: redaksjon@sceneweb.no
Rapportér feil eller mangler