Rodde

Inngår i produksjon Medvirket i "Rodde og Kikkan",TV-show, NRK.

Rodde var en slags løve som tidligere hadde vært en leketøysfigur. Det er det nå slutt på og sammen med Kikka har de to fått sitt eget TV-show. Rodde var  den sterkeste og utsetter Kikkan for mange prøvelser. 

Showene foregårt i et forrykende tempo og de to har både sportsbil og en rakett som gjør at farten kan bli svært høy. Som regel har de mange vennligsinnede barn som publikum i salen/eller under opptak. De to, Rodde og Kikkan, er to tøysekopper som barna morer seg over. 

Figurmaker var Helena Bäckman, BLA Stockholm.

Prosjektleder var Natasha Sayer. Det ble laget tilsammen  62 episoder i tidsrommet 2013 til 2016.

Informasjon

(Objekt ID 146251)
Objekttype Teaterfigur
Produksjonsdato 2013
Kategori Muppet
Emneord Barn
Størrelse Ca. 100 cm.
Lisens

NRK Super og BLA, Stockholm.

Les mer

Rodde ble spilt av Håvard Lilleheie. 

Kilder: Helgesen, Anne: Utstillingstekster til "Alle tiders barndomshelter". Slottsfjellsmuseet/Figurfestspillene 19.-28. januar 2024.

Giver: Utlånt av NRK Super.

Transportert: 20.02. 2024.

Materialtyper

Det var mye brun syntetisk pjuskepels på Rodde som dekket hår, skjegg, labber, kropp, bein og hale. Ansiktet hadde nærmest en pæreform hvor kinn og hake bulet ut. Rodde hadde en stor nese med en rund, rødt sirkel på snuta. Øynene satt høyt oppe på hodet. Han hadde hår på hodet, kjinnskjegg og  skjegg på haka. Munnen var stor som er vanlig på en muppet-figur.

Kroppen besto av striper med pjuskepels og turkis stoff, et mønster som gikk igjen på kropp, bein og forlabber. Midt på brystet hadde han en turkis oval sirkel.

Tærne var klumpete og det var også potene. 

Vurdering er gjort på bakgrunn av foto. 

Konstruksjon/teknikk

Rodde var en muppet med et stort og bevegelig munnparti. For å kunne spille med munnen må figurspilleren bruke den ene hånden. I tillegg til munnpartiet kunne figuren også bevege armene. Både beina og armene var lange. Det er godt mulig for én spiller og bevege munn og en arm samtidig. Spilleren kan også alternere mellom å bevege høyre eller venstre arm. For å bevege begge armene, parallelt med å spille munnen, trengs det to figurspillere. 

Rodde hadde også bein og føtter som fikk henge å slenge fritt etter figurens bevegelser. Det er mulig at også beina kunne spilles med, det er usikkert. 

Vurdering er gjort på bakgrunn av foto. 

Tilknyttet (3)
Helena Bäckman (person) – Figurmaker
NRK (organisasjon) – Opphavsperson
Rodde & Kikkan (produksjon) – Muppet
Det finnes ingen vedlegg tilhørende dette objektet. Om du har bilder eller andre relevante vedlegg, kan du sende disse til oss på e-post: redaksjon@sceneweb.no
Rapportér feil eller mangler