Agent 25

Inngår i produksjon Agent 25 er kjent fra "Kometkameratene", NRK Super.

Agent 25 var en av figurene i programserien Kometkameratene som handlet om ni romvesener som nærmer seg jorda i et romskip. Mannskapets oppgave var å finne ut hva menneskene holdt på med nede jorda. 

Kometkameratene ble skapt av det svenske selskapet BLA i Stockholm i samarbeid med NRK Super. BLA har spesialisert seg på figurteater for fjernsyn.

Selskapet var ansvarlig for idé, manus, regi og laging av figurer.  Instruktør og ansvarlig for konsept var Petter Lennstrand (BLA Stockholm) i samarbeid med NRK Super. 

Det ble skapt tilsammen 48 episoder i tidsrommet 2008 til 2011.

Informasjon

(Objekt ID 146118)
Objekttype Teaterfigur
Produksjonsdato 2008
Kategori Muppet
Emneord Barn
Størrelse Ca. 90-100 cm.
Lisens

NRK Super og BLA Stockholm.

Les mer

 I hver episode ble to romvesener sendt til jorda for å undersøke en  menneskelig aktivitet. Foruten undersøkelser handlet det om å kommunisere med dem (menneskene), for så å venne tilbake til romskipet. Mannskapet diskuterte og forsøkte å forstå hva de to utsendingene egentlig hadde sett og opplevd.

Agent 25 var den av kameratene som oftest ble sendt ned til jorda. Gjennom forundring og humor tok Agent 25 kontakt med menneskene, men ble ofte misforstått til tross for gode hensikter. Agent 25 ble spilt av Linda Mahala Mathiassen. 

Kilder: Helgesen, Anne: Utstillingstekster til "Alle tiders barndomshelter". Slottsfjellsmuseet/Figurfestspillene 19.-28. januar 2024.

https://no.wikipedia.org>wiki>Kometkameratene   

Giver: Utlånt av NRK Super.

Transportert: 15.02. 2024.

Materialtyper

Agent 25 tilhører muppet familien og de kjennetegnes ved store munner som kan åpnes og lukkes.

Hodet ble laget av et loddent, syntekisk materiale og fargen var gul. Øynene var små og oppe på holdet hadde han et ekstra spionøye som beveget seg. Hendene til Agent 25 ble laget av det samme materialet som hodet. Armer og bein var lange, kroppen ubestemmelig, men disse delene av kroppen ble  laget av et annet materiale enn hodet og hendene. Fargen var beige og vi tipper at materialet var syntetisk.  

Vurdering er gjort på bakgrunn av foto. 

Konstruksjon/teknikk

Det er figurspillerens ene hånd som beveger den store munnen til figuren. Armen til figurspilleren går gjennom hele kroppen og ender opp i hodet til figuren hvor det er laget et grep for å kunne åpne og lukke munnen. Agent 25 har også armer og hender som kan beveges ved hjelp av tynne stenger, en i hver hånd. 

Vurdering er gjort på bakgrunn av foto.

Tilknyttet (3)
NRK (organisasjon) – Opphavsperson
BLA Stockholm (organisasjon) – Designer, Figurmaker
Kometkameratene (produksjon) – Muppet
Det finnes ingen vedlegg tilhørende dette objektet. Om du har bilder eller andre relevante vedlegg, kan du sende disse til oss på e-post: redaksjon@sceneweb.no
Rapportér feil eller mangler