Perla

Inngår i produksjon "Barne-TV og Håvard og Sofia synger", NRK.

Perla oppsto da Barne-TV skulle bli til NRK Super. I Qvisten Animasjons første forslag til hvordan de nye figurene i NRK Super skulle se ut, var Perla en geitebukk. Figuren ble omdannet til Perla, en søt og naiv, liten sau. Det svenske firmaet BLA design Perla og laget selve figuren. 

NRK er blitt en verden hvor seerne kjenner de ulike figurene som medvirker i de forskjellige programmene. De fremfører korte innslagene. Sauen Perla var en slik karakter, hun kunne dukke opp der hvor hun passet inn. I magasinet Barne-TV var innslagene hennes ofte korte, fra 1-4 minutter. 

2013-2019. Små innslag med sanger eller vitser, eller korte reportasjer.

Informasjon

(Objekt ID 145859)
Objekttype Teaterfigur
Produksjonsdato 2013
Kategori Muppet
Emneord Barn
Størrelse Ca. 45-50.
Lisens

NRK Super.

Les mer

Perlav ar en figur med en stor bevegelig munn - en muppet. Hun ble skapt for å kunne mestre de verbale innslagene. Hun kan synge kjente barnesanger eller fortelle dumme vitser.

Perla ble spilt av Ingunn Thon.

Kilder: Helgesen, Anne: Utstillingstekster til "Alle tiders barndomshelter". Slottsfjellsmuseet/Figurfestspillene 19.-28. januar 2024.

Giver: NRK Super.

Transportert: 29.02. 2024.

Materialtyper

Perla var en vennlig liten sau 'kledd' i et loddent beige stoff, kun ansiktet ble markert med en annen farge, nærmest dempet gul. Ansiktsuttrykket var naivt og barnslig, øynene var langt fra hverandre, snuten var markert rød og munnen var stor som hos en muppet. Formen på ansiktet var ovalt med to lange ører som sto rett ut. Kroppen var liten, nærmest rund og forlabber/armer og bein var tynne og lange. 

Materialene som ble brukt for Perla var syntetiske, mens ansiktet var trolig laget av ull.

Vurdering er gjort på bakgrunn av foto. 

Konstruksjon/teknikk

En muppet har en stor munn hvor figurspilleren må bruke sin ene hånd for å bevege/spille med den. Figuren er m a o tredd på spillerens hånd og arm. 

I tillegg hadde Perla to stenger som ble festet til hver av forlabbene/armene til figuren. For å kunne spille med begge forlabene og munnen samtidig, trengs det to figurspillere, men som oftes er det kun én figurspiller som veksler mellom å spille høyre eller venstre forlabb. Bakbeina til Perla fikk dingle litt fritt og det kan være sjarmerende for en karakter som henne. 

Vurdering er gjort på bakgrunn av foto. 

Tilknyttet (1)
NRK (organisasjon) – Opphavsperson
Det finnes ingen vedlegg tilhørende dette objektet. Om du har bilder eller andre relevante vedlegg, kan du sende disse til oss på e-post: redaksjon@sceneweb.no
Rapportér feil eller mangler