Jellyfish Girl

Inngår i produksjon "The Immortal Jellyfish Girl", en samproduksjon med Wakka Wakka og Figurteatret i Nordland.

"The Immortal Jellyfish Girl" var en produksjon av det norsk-amerikanske teaterkompaniet Wakka Wakka Productions. Dette var et science fiction-teaterstykke hvor de utforsket menneskets rolle og ville "fornektelsesferd inn i en noe teoretisk, men allikevel mer og mer sannsynlig fremtid." (FiN).

Konsept, historie, design og regi var ved Kirjan Waage og Gwendolyn Warnock. teksten var også ved Kirjan Waage, Gwendolyn Warnock og teaterkompaniet. Teaterfigurene hadde Kirjan Waage ansvaret for. Maskene ble laget av Dorothy Loechel. Scenografi og rekvisitter ble bygget av: Jon Levin, Dorothy Loechel,Tim Lucassen, Andy Manjuck, Peter Russo og Jan Erik Skarby. 

Red. antar at produksjonen var for ungdom og voksne, kildene har ikke oppgitt målgruppen. 

Premieren ble utsatt pga. pandemien til 2021. Den fant sted i Stamsund 3. og 4. september 2021. Det var begrenset antall publikum på grunn av pandemien.

The Immortal Jellyfish Girl spilte på Teaterfestivalen i Fjalder, på Trøndelag Teater, Vinterlysfestivalen i Mo i Rana.

Informasjon

(Objekt ID 137611)
Objekttype Teaterfigur
Produksjonsdato 3. sep. 2019
Kategori Stangfigur
Emneord Unge, Voksne
Størrelse Ca. 60-70 cm.
Lisens

Figurtreatret i Nordland og Wakka Wakka Productions.

Teaterfigur

Teaterfigurer, bedre kjent som teaterdukker, har spilt på norske scener i generasjoner, til stor glede for publikum i alle aldersgrupper.

Gå til Teaterfigur

Les mer

"Langt inne i fremtiden er jordens overflate å regne som døde soner. Ingenting kan overleve der. Selv utenfor sonene er det ikke mulig for noe liv å overleve uten hjelp. Artene dør ut. Den totale utryddelsen har begynt. Men det er håp. I et underjordisk laboratorium, midt inne i en død sone, jobber en gammel vitnskapsmann med en hemmelig plan for å gjenopprette jordens økosysgtemer. Datteren hans "Jellyfish Girl" er nøkkelen. Men hun vet det ikke selv." FiN.

Skue-/figurspillerne i denne produksjonen var: Kirjan Waage, Kyra Vandenenden, Lydia Hsia-Yu-Lei Bavoil, Francois Couder, Olivia Zerphy og Alexander Burnett.

Kilder:

Figurteatret i Nordland.: www.figurteatret.no/produksjoner og fotoarkiv, Giver: Figurteatret i Nordland, 02.02. 2023.

Wakka Wakka Productions, https://wakkawakka.org, 02.02.2023

Materialtyper

Jellyfish Girl var en teaterfigur med en liten stang festet i vært av figurens håndledd - derav navnet stangfigur. Hodet ble trolig formet i et bevegelig materiale, sannsynligvis skumgummi og deretter trukket med stoff - (alternativt tynt skinn). Armer, hender og ben ble sannsynligvis laget/formet i skumgummi og trukket med stoff. Beina hang mer eller mindre og dinglet, mens bevegelsenmed armene kontrolleres ved hjelp av stengene. Svært karakterisktisk for denne teaterfiguren var den store hårmanken, laget av et transparent stoff med en viss stivhet. Håret 'ruver' i forhold til de andre kroppsdelene. Jellyfish Girl var kledd i en kjole som rakk henne til lårene. Den ble laget av et stoff med sølvtråder. Hun har det karakteristiske ansiktsuttrykket som er gjenkjennelig for teaterfigurer fra Wakka Wakkw, her ved Kirjan Waage og Gwendolyn Warnock.

Vurderingen er gjort på bakgrunn av foto.

Konstruksjon/teknikk

Red. har valgt å registrere hovedkarakteren i denne produksjonen, nemlig Jellyfish Girl. Det var flere teaterfigurer med tilsvarende konstruksjon som medvirket i produksjonen, men der var også figurer med andre konstruksjoner.

Materialet skumgummi var viktig for at teaterfiguren kunne bevege på ansiktet, først og fremst munnpartiet. Det skjedde ved at figurspilleren hadde én hånd inne i holdet på figuren. Med den andre håndet spilte han/hun med armer og hender ved hjelp av de to stengene. 

Fotoene fra denne produksjonen, de red. har til rådighet, viser ingen synlige figurspillere. Vi tenker at denne spillestil (uten synlige figurspillere), ble gjennomført under hele forestillingen.

Vurderingen er gjort på bakgrunn av foto.

Annen info

"Wakka Wakka er et prisvinnende teaterkompani med base i Oslo og New York. De har produsert sine siste fire storproduksjoner på Figurteatret i Nordland: Fabrik (2007), Baby Universe (2010), Saga (2012) og Made in China (2015). The Immortal Jellyfish Girl blir den femte større produksjonen med Figurteatret. 

Vi viser til nettsiden for mer informasjon: https://wakkawakka.org

Tilknyttet (11)
Kirjan Waage (person) – Designer, Figurmaker
Gwendolyn Warnock (person) – Designer
Jon Levin (person) – Scenograf
Tim Lucassen (person) – Scenograf
Peter Russo (person) – Scenograf
Jan Erik Skarby (person) – Scenograf
Dorothy Loechel (person) – Scenograf
Andrew Manjuck (person) – Scenograf
Wakka Wakka Productions (organisasjon) – Opphavsperson
Figurteatret i Nordland (organisasjon) – Opphavsperson
The Immortal Jellyfish Girl (produksjon) – Andre figurer