"Love and the Ocean"

Inngår i produksjon "Love and the Ocean", samproduksjon med Lost and Found productions og Figurteatret i Nordland.

I "Love and the Ocean" møtes Havet og Kjærligheten på sengekanten og brer en dyne av musikk, video og tekst over publikum. Teatergruppen Lost and Found Production, som består av Nikoline Spjelkavik og Victoria Røising har hatt ansvar for produksjonen. 

Siden kildene ikke informerer om hvem som medvirket i produksjonen, antar vi at det var de samme som drifter teatergruppen. 

Premieren var på Festspillene i Nord-Norge den 22. juni 2019. Målgruppen var voksne (12 år). Monologen/dialogen var på engelsk. Produksjonen turnerte i Nord-Norge og spilte under Meteorfestivalen i Bergen

Produksjonen var et samarbeid med Figurteatret i Nordland, Festspillene i Nord-Norge, Dramatikkens Hus og BIT Teatergarasjoen.

Dette objektet omhandler teaterfigur i produksjonen med samme tittel.

Informasjon

(Objekt ID 137490)
Objekttype Teaterfigur
Produksjonsdato 22. jun. 2019
Kategori Håndfigur
Emneord Voksne
Størrelse ca. 60 cm. lang (inklusiv en lang hale).
Lisens

Figurteatret i Nordland og Lost and Found Productrions.

Teaterfigur

Teaterfigurer, bedre kjent som teaterdukker, har spilt på norske scener i generasjoner, til stor glede for publikum i alle aldersgrupper.

Gå til Teaterfigur

Les mer

"Hva er det med havet som vekker lengsel i oss? Hva er det vi lengter etter?(...)

Forestillingen foregår i en diger seng, et sted mellom dagen og drømmen. Kanskje handler det om å være ett med noe større, eller noen, som da vi var et lite frø, et foster, tilbake til begynnelsen. Kanskje det handler det om å drukne, om oppløsing. Det er stille før stormen. Vi kommer til å trenge hverandre i uværet. Du kan være en redningsvest i det uendelige blå, eller grunn nok til å tenne et nødbluss." (FiN/productions).

Teatergruppen jobber interdisiplinært og legger vekt på å utforske audiovisuelt teater.

Det er ikke skrevet eksplisitt hvem som medvirket i produksjonen, men red. antar at det var de to grunnleggerne av teatergruppen som også var aktører (Nikoline Spjelkavik og Victoria Røising).

Kilder:

Figurteatret i Nordland: www.figurteatret.no/produksjoner, Giver: Figurteatret i Nordland,  01.02. 2023.

Lost and found productions, lostandfoundproductions.org,  16.05.2023, https://www.lostandfoundprod.org/love-and-the-ocean

Materialtyper

Det gjenværende hode til en død havsule ble brukt i produksjonen. Havsula har et langt og karakteristisk nebb ca. 10 cm. Et skjelett henger ned fra hodet som er farget/sprayet(?) i felter av brunt og rødt. 

Teatergruppen tatt naturen til hjelp og brukt hodet og skjelettet til fuglen. Det kan se ut som om det ble brukt glitter, lett strødd over fuglens nebb, og muligens også over skjelettet. 

Vurderingen er gjort på bakgrunn av foto.

Konstruksjon/teknikk

Denne fuglen kan kategoriserers som direkteført håndfigur eller en objektfigur. 

Hva er forskjellen? Vi ser av fotoet at aktøren holder hodet til fuglen med sin egen hånd, her er ingen stenger eller tråder som blir brukt til å utfører fuglens bevegelser. Derav navnet direkteført figur.

En objektfigur kan være så mangt. En hvilken som helst gjenstand (f. eks. en stein) blir tatt ut av sin kontekst og brukt til sceneiske formål. Red. tviler på at havsula ble brukt som en teaterfigur, i betydningen en fiksjonsfigur, men sikre svar har vi ikke. 

Vurdering er gjort på bakgrunn av foto.

Annen info

Produksjonen ble støttet av; Norsk Kulturråd, Fond for lyd og bilde, Nordland Fylkeskommune og Fond for Frilansere. 

Samarbeidspartnere var Figurteatret i Nordland, Festspillene i Nord-Norge, Dramatikkens Husa og BIT Teatergarasjen. 

Lost and Found Production er stasjonert på Andøya og ble etablert i 2016.

For mer informasjon se: https:/www.lostandfoundprod.org

Tilknyttet (3)
Lost and found productions (organisasjon) – Opphavsperson
Figurteatret i Nordland (organisasjon) – Opphavsperson
Love and the Ocean (produksjon) – Håndfigur