Renée

Inngår i produksjon "Maniacs", samproduksjon med Ulrike Quade Company og Figurteatret i Nordland.

Renée var en reell dukke (real doll), konstruert og bestilt på internett fra en fabrikk ved navn Forum. Konseptet og regien til denne produksjonen var ved Ulike Quade og teksten ved Simone van Saarloos. Marit Grimstad Eggen var dramaturg og Floriaan Ganzevoort var scenograf. 

Premieren var den 26. mai 2015 på Figurteatret i Nordland. Målgruppen var voksne.

Produksjonen var støttet  av:

Nordland Fylkeskommune v/Figurteatret i Nordland, Dutch Performing Arts Fund og The Municipality of Amsterdam.

Informasjon

(Objekt ID 131757)
Objekttype Teaterfigur
Produksjonsdato 26. mai. 2015
Kategori Mekanisk figure
Emneord Voksne
Størrelse Menneskestørrelse ( ca. 165 cm).
Lisens

Ulrike Quade Company og Figurteatret i Nordland. 

Teaterfigur

Teaterfigurer, bedre kjent som teaterdukker, har spilt på norske scener i generasjoner, til stor glede for publikum i alle aldersgrupper.

Gå til Teaterfigur

Les mer

Figurteatret i Nordland skriver: "Hun er sensuell, vakker og lytter lydløst til hans historier. Hun forlanger ikke dyre gaver eller krangler om husarbeid. Hun er på alle måter hans idealpartner, til tross for at det er noe underlig ved forholdet deres. (...)

Fortellingen starter i det hun ankommer i en stor tekasse. Huden hennes, som er laget av silikon, har fordypninger og hull. Dukken blir varm, bøyer og bulker seg og gir varsomt etter hans bevegelser. Han hvisker og snakker til henne.  Snart har hun kapret en rolle i hans liv som ingen kan erstatte." 

Skuespilleren  i denne produksjonen var Phi Nguyen. Han har "valgt ut og konstruert sin real doll på internett og utforsket de muligheter og begrensninger som var i å bygge en relasjon til en virkelighetstro dukke. Vil Renée være en perfekt partner?" (FiN).

Kilder: Figurteatret i Nordland - www.figurteatret.no/produksjoner

Giver: Figurteatret i Nordland, 19.01. 2023

Materialtyper

Av informasjonen fra FiN leser vi at den faktiske dukken (real doll) ble bestilt etter mål, vekt og bevegelighet fra fabrikken Forum på internett. Materialet dukken er lage av er silikon, bløtt og varmt ved fysisk berøring.

FiN skriver følgende: "Fabrikken som produserte Renée leverer hver eneste dag ett dusin real dolls til kjøpere fra hele verden. Forum på Internett deler tips og triks om hvordan man skal behandle og vedlikeholde dukken, samt hvordan dukken kan delta i eierens sosiale liv."

Vurdering er gjort på bakgrunn av foto og info fra FiN. 

Konstruksjon/teknikk

Konstruksjonen bak denne silikondukken som konsept for produksjonen Maniacs, kan red. ikke si noe om. Vi har heller ikke tatt kontakt med Ulrike Quade Company for mer informasjon. Informasjonen vi har er fra FiN er at materialet er føyelig og varmt - (ved fysisk berøring, red. tilføyelse). 

Vurdering er gjort på bakgrunn av foto. 

Annen info

Fra pressen:

"Beautiful" "Powerful"

"You need to flash twice with your eyes when you enter the theatre. It's only then that you can realize that Phi Nguyen is not on stage with a real, naked woman, but with a doll."

Het Parool ***** 5 stars

The play question our experience of human happiness and loneliness (...) it's a frightening realistic fairytale, which is (luckily) performed with humor by Phi".

8 Weekly ***** 5 stars

"Naken mann i hundemaske bjeffet på sex-dukke av silikon"

Lofotposten

Tilknyttet (3)
Ulrike Quade Productions / Ulrike Quade Company (organisasjon) – Opphavsperson
Figurteatret i Nordland (organisasjon) – Opphavsperson
Maniacs (produksjon) – Mekanisk figure