Dr. Jekyll

Inngår i produksjon "Jekyll & Hyde", samproduksjon med Paolo Nani Teater (Danmark/Italia).

Dr. Jekyll var hovedkarakteren i soloproduksjonen Jekyll and Hyde, inspirert av Robert Louis Stevensons klassiske triller The Strange Case of Dr. Jekyll and Mr.Hyde (1886). Idéen var ved Paolo Nani, scenario ved Paolo Nani og Frede Gulbrandsen. Julie Forchhammer var ansvarlig for scenografi og kostyme, Preben Faye-Schøll var regikonsulent og regien ved Frede Gulbrandsen.

Målogruppen var ungdom og voksne og produksjonen hadde premiere 20. 11. 2009. Jekyll & Hyde turnerte i 2009-2010 i Nordland og de gjestet festivaler og arenaer i Norge, Danmark, Finland, Italia og Spania. 

Informasjon

(Objekt ID 130003)
Objekttype Teaterfigur
Produksjonsdato 20. nov. 2009
Kategori Andre figurer
Emneord Unge, Voksne
Størrelse Skuespilleren har en manns størrelse.
Lisens

Figurteatret i Nordland og Paolo Nani Teater (Danmark/Italia). 

Teaterfigur

Teaterfigurer, bedre kjent som teaterdukker, har spilt på norske scener i generasjoner, til stor glede for publikum i alle aldersgrupper.

Gå til Teaterfigur

Les mer

Jekyll & Hyde var en grotesk komedie. En svart-klovn-professor, drevet av sitt begjær etter anerkjennelse og berømmelse, havner ved en tilfeldighet i Dr. Jekylls laboratorium. Her frigjør han den mest anarkistiske del av sin personlighet. Væskene blandes og smakes - og helvete er løst!

Dette var en soloproduksjon av og med  Paolo Nani.

Kilder: 1991-2011 - Figurteatret i Nordland, Orkana forlag as, Stamsund 2011.

Giver: Figurteatret i Nordland

Transportert: 24.08. 2022. 

Materialtyper

Fotoet viser ikke en teaterfigur i klassisk forstand, men en maskert skuespiller i sitt laboratorium. Det som er interessant, ifølge red., er nettopp hans kostyme og ikke mist alle ting og gjenstander som han omgir seg med i laboratoriet. Slektskapet til figurteater er nært. Muligens kan fotoet trekkes så langt som at gjenstandene har elementer av objektteater, men det er en gjetning.

Mr. Jekyll hadde en åpen hvit frakk, som hører til i et laboratorium. Under frakken kan vi se et bredt slips som synes å være knyttet direkte rundt halsen. Det mest framtredene ved denne karakteren var  hodebekledningen, en hvit hette med mange stive 'stråler' som struttet i alle  retninger. Disse 'strålene' må ha vært noen tynne remser i et plastmateriale, stive nok til å stå rett ut. 

Vurderingen er gjort på bakgrunn av foto.  

Konstruksjon/teknikk

I denne produksjonen er hovedkarakteren en skuespiller som hadde en hodebekledningen med en spesiell konstruksjon. Bruken av de mange gjenstandene kan muligens romme spesielle teknikker, men det er ikke kjent for redaksjonen. Det er mulig å innhente mer informasjon denne produksjonen. 

Vurderingen er gjort på bakgrunn av foto.

Tilknyttet (4)
Julie Forchhammer (person) – Scenograf
Figurteatret i Nordland (organisasjon) – Opphavsperson
Paolo Nani Teater (organisasjon) – Opphavsperson
Jekyll & Hyde (produksjon) – Andre figurer