Demonfigur

Inngår i produksjon "Demonology", samproduksjon med Kate Pendry (England/Norge), Stamsund Internasjonale Teaterfestival.

Demonfigur medvirket i produksjonen Demonology, en figurteater og performance produksjon hvor demoniske kjærlighet ble utforsket. Demonology var inspirert av Wiliam Shakespeare's Richard III. Kate Pendry hadde ansvar for tekstmontasjen og manus og Grete Larsen for teaterfiguren.

Målgruppen var 16 + og voksne og produksjonen ble framført under Stamsund Internasjonale Teaterfestival, både i storformat (Vaglebruket) og intimformat (Store sal, Figurteatret). Kate Pendry var årets festivalkunstner (2008).  

Informasjon

(Objekt ID 129736)
Objekttype Teaterfigur
Produksjonsdato 5. jun. 2008
Kategori Andre figurer
Emneord Unge, Voksne
Størrelse Uviss, en overkropp i samspill med menneskekropp.
Lisens

Figurteatret i Nordland og Kate Pendry (England/Norge).

Teaterfigur

Teaterfigurer, bedre kjent som teaterdukker, har spilt på norske scener i generasjoner, til stor glede for publikum i alle aldersgrupper.

Gå til Teaterfigur

Les mer

Demonology fokuserte på kong Richards demoniske forføring av Lady Anne, inspirert av William Shakespeare's Richard III. Produksjonen var ritualistisk preget og trakk veksler på Shakespeare's erotiske poesi.

Skue- og figurspiller Kate Pendry (solist) hadde et tett samspill med  demonfiguren, akkompagnert av et spesialkomponert lydspor med hardcore metal-musikk. 

Kilder: 1991- 2011 Figurteatret i Nordland, Orkana forlag as, Stamsund 2011. 

Giver: Figurteatret i Nordland.

Transportert: 22.08. 2022. 

Materialtyper

Materialene til denne demonfiguren er forskjellige. Skjellettet ble høyst sannsynlig laget av bøyelig materiale (uvisst hvilket). Muligens ble figuren trukket med et lag av skumgummi for å gi form til en kropp. Det ytre laget av 'hud' var trolig framstilt av bomullsgas som ble tvinnet rundt armene, halsen og deler av skuldrene. Hodet kan være fremstilt av skumgummi og munnen var stor og bevegelig. Dette ene fotoet viser bare noen få kroppsdeler. På fotoet ser vi ikke om figuren har en underkropp.

Vurdering er gjort på bakgrunn av foto. 

Konstruksjon/teknikk

Teaterfiguren viklet seg rundt figur-/skuespillerens kropp. Sammen uttrykte de en symbiotisk relasjon mellom to aktører. Et dødt materiale (figuren) og et levende materiale (spilleren) kan skape en unik spenning og krever et intenst samspill. Temaet for produksjonen var demonisk kjærlighet og fotoet vitner om sterke følelser og konfliktfylte relasjoner. 

Teknisk og spillemessig er denne form for samspill mellom teaterfigur-og skuespiller svært krevende, det gjelder også den verbale formidlingen. Denne form for samhandling mellom figurspiller og figur-/skuespiller er en fornyelse av figurteater med 'likevedige' partnere - synlige for publikum. 

Demonology var en figurteater og performance produksjon. 

Vurderingen er gjort på bakgrunn av foto. 

Tilknyttet (4)
Grete Larssen (person) – Figurmaker
Figurteatret i Nordland (organisasjon) – Opphavsperson
Kate Pendry (organisasjon) – Opphavsperson
Demonology (produksjon) – Figurspiller og figur