"Vidunderkammer"

Inngår i produksjon "Vidunderkammer", samproduksjon med Katma (Andøy).

Produksjonen Vidunderkammer var et interaktivt vandreteater. En opplevelseslabyrint for barn, inspirert av universet i romanen Sirkusnetter av Angela Carter. Idé, konsept og regi var ved Katrine M.E. Strøm i samarbeid med ensemblet. Ingunn Sønsteby hadde ansvar for scenografi og kostymer og Preben Faye-Schøll var konsulent for manus- og regi. 

Målgruppen var barn og produksjonen var forbudt for voksne. Vidunderkammer turnerte i Nordland. I 2008 ble de invitert til Festspillene i Bergen (Den Nystemte) og til Festspillene i Nord-Norge.

Dette objektet omhandler figurene i produksjonen med samme tittel. 

Informasjon

(Objekt ID 129721)
Objekttype Teaterfigur
Produksjonsdato 24. nov. 2007
Kategori Andre figurer
Emneord Barn
Størrelse Ca. 1 meter i høyde.
Lisens

Figurteatret i Nordland og Katma (Andøy).

Teaterfigur

Teaterfigurer, bedre kjent som teaterdukker, har spilt på norske scener i generasjoner, til stor glede for publikum i alle aldersgrupper.

Gå til Teaterfigur

Les mer

Denne produksjonen som var en opplevelseslabyrinten besto av tunneler, hemmelige innganger og trange passasjer i konstant forandring. I labyrinten fikk barna møte de underligste karakterer. De fikk også være hjelpere til en fortapt jente som søkte etter å få realisere sine sirkusdrømmer.

De medvirkende skuespillerne var: Guro Hustad Stugu, Mette Spjelkavik Enoksen, Anders Gaarder Karterudseter, Yvonne Wiche Levinsen, Mariken Lauvstad og Katrine M.E. Strøm.

Kilder: 1991-2011 Figurteatret i Nordland, Orkana forlag as, Stamsund 2011.

Giver: Figurteatret i Nordland.

Transportert: 17.08. 2022.

Materialtyper

På fotoet ser vi en lang skjorte og to føtter med røde høyhelte sko. I denne produksjonen har det sansynligvis ikke medvirker noen teaterfigurer i tradisjonell forstand. Red. har valgt å tolke den hodeløse skjorta som en teaterfigur og kategorisert den som "andre figurer." Det vil sikkert være delte meninger om denne tolkningen. 

Skjorta var stor, lang og helknappet foran. Mye tyder på at det var en person inne i skjorta hvor hode og armer kunne skjules. Anklene må tilhøre en ung kvinne med røde, høyhelte sko.

Vurdering er gjort på bakgrunn av foto. 

Konstruksjon/teknikk

Hvilken teknikk som ble brukt i forbindelse med denne skjorta er usikkert.  Kansje ble den ikke manipulert i det hele tatt. Her får hver og én bruke sin fantasi. Det er tenkelig at vi kan supplere med mer informasjon etterhvert. 

Vurderingen er gjort på bakgrunn av foto. 

Annen info

Denne produksjonen ble støttet av: Norsk kulturråd, Nordland fylke, Den kulturelle skolesekken, Andøy kommune, Nordnorsk kulturråd og Fond for lyd og bilde. 

Tilknyttet (4)
Ingunn Sønsteby (person) – Scenograf
Figurteatret i Nordland (organisasjon) – Opphavsperson
Katma (organisasjon) – Opphavsperson
Vidunderkammer (produksjon) – Andre figurer