Kjøttbeinmysteriet

Inngår i produksjon "Kjøttbeinmysteriet", egenproduksjon.

Kjøttbeinmysteriet var en hardkokt krim med hunder og katter som teaterfigurer, etter et manus av John Hollen. Figurmaker og scenografikonsulent var Kari Noreger, scenografikonstruksjon Jan Erik Skarby og Fredrik Jansson. Bearbeidelse av manus og regi var ved Preben Faye-Schjøll. 

Målgruppen var 8 + og familier. Premieren var den 17. desember 2005 og produksjonen turnerte i Nordland. Den ble også vist under Stamsund Internasjonale Teaterfestival i 2006, og på Markedet for Scenekunst i Sandefjord. Produksjonen spilte også under Vinterfestuka i Narvik. 

Dette objektet omhandler figurene i produksjonen med samme tittel. Les mer om produksjonen her.

Informasjon

(Objekt ID 127192)
Objekttype Teaterfigur
Produksjonsdato 17. des. 2005
Kategori Marott
Emneord Barn
Størrelse Uvisst.
Lisens

Figurteatret i Nordland.

Teaterfigur

Teaterfigurer, bedre kjent som teaterdukker, har spilt på norske scener i generasjoner, til stor glede for publikum i alle aldersgrupper.

Gå til Teaterfigur

Les mer

Kjøttbeinmysteriet handlet om en by med akutt kjøttmangel og hvor den skotske terrieren White Scott ble borte (knerta). Detektiven Beinet og hans assistent ble satt på saken. 

Figur- og skuespillere var: Christina Granados, Per Arne Løset og Andreas Eilertsen.

Kilder:

Figurteatret i Nordland: 1991- 2011 Figurteatret i Nordland, Orkana as (2011), Stamsund. 

Transportert: 09. 05. 2022. 

Materialtyper

Hode til hunden kan være formet i skumgummi og dekket av et pelslignende materiale. Forlabbene var forholdsvis lange og potener hadde fire 'fingre', én potene kan muligens ha vært hånden til figurspilleren. 

Det er fotoet alene som er kilden til informasjon og den er mangelfull.  

Konstruksjon/teknikk

Det er høyst usikkert hvilken konstuksjon hunden hadde, men det kan være en marott. En marott har hodet på en stang som figurspilleren holder med én  hånd og den andre hånden bruker figurspilleren til å spille et annet kroppselement, her eventuelt én av labbene. En marott kan også ha figurens hode plassert på spillerens eget hode og da vil han/hun ha to armer/hender til å spille med (her eventuelt begge labbene). 

Denne mangelfulle og usikre informajonen er gitt på bakgrunn av foto. 

Tilknyttet (3)
Kari Noreger (person) – Figurmaker
Figurteatret i Nordland (organisasjon) – Opphavsperson
Kjøttbeinmysteriet (produksjon) – Marott