Hunden

Inngår i produksjon "Hunden", samproduksjon med Grenland Friteater.

Hunden var hovedfiguren i produksjonen med samme tittel, etter et manus av Lars Vik. Scenografi og kostymer var ved Guro Dale og Kari Noreger. Kari Noreger var også ansvarlig for masken og Tor Arne Ursin for regien.

Pemieren på Hunden var den 20. mars 2002. Produksjonen turnerte i Nordland og den ble også vist under Teatermarkedet i Sandefjord og under Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival samme år. 

Prosjektet var støttet av Norsk kulturråd, Fond for utøvende kunstneree, Telemark fylkeskommune, Hordaland fylkeskommune og Bergen kommunes kulturavdeling. 

Informasjon

(Objekt ID 126505)
Objekttype Teaterfigur
Produksjonsdato 20. mar. 2002
Kategori Andre figurer
Emneord Barn
Størrelse Den var stor!
Lisens

Figurteatret i Nordland og Grenland Friteater (Porsgrunn).

Teaterfigur

Teaterfigurer, bedre kjent som teaterdukker, har spilt på norske scener i generasjoner, til stor glede for publikum i alle aldersgrupper.

Gå til Teaterfigur

Les mer

Produksjonen var et kammerspill for to damer og et dyr. I FiNs jubileumsbok står det følgende: 

"En historie om hvordan de dagligdagse og trygge rutiner kan få oss til å glemme det vi ønsker å bruke livet til. To godt voksne og eksentriske damer oppdager en dag at de har det ganske kjedelig. Derfor går den ene til anskaffelse av en hund. Det er en glad og ganske vilter hund, så de finner det best å dressere den. Hunden blir nesten helt menneskelig, noe damene er svært fornøyd med. Men hva skal de gjøre når de kommer i vanskeligheter og trenger hundens dyriske egenskaper?"

Skuespillere: Carl Henrik Ekblom og Monica Borg Fure og Vibeke Lie.

Kilder:

Figurteatret i Nordland: 1991- 2011 Figurteatret i Nordland, Orkana forlag as (2011), Stamsund. 

Transportert: 25. 04. 2022. 

Materialtyper

Hodet til Hunden ble høyst sannsynlig skåret ut i skumgummi og malt direkte på materialet, det gjelder også snuten. Hunden hadde en munn som kunne åpnes og lukkes. Det ble brukt mye ull/pels til denne figuren og det er trolig saueull. Hva slags kropp hunden har hatt er uvisst, det kan tyde på at det var en skuespillers kropp med et hundehode tredd over eget hode, som en maske. Her er mye uvisst og vi håper å kunne supplere med mer informasjon etterhvert.  

Vurderingen er gjort på bakgrunn av foto. 

Konstruksjon/teknikk

Det er uvisst hvilken konstuksjon denne figuren har hatt, men vi har antydet, i feltet ovenfor, at Hunden kan være en skuespiller med maske på hode. Er dette riktig så hadde figuren skuespillerens kroppslige muligheter til å uttrykke seg. Det kan stemme i forhold til at denne Hunden ble dressert til å reagere mer menneskelig (ifølge kilden fra FiN). 

Informasjon er gitt på bakgrunn av foto. 

Tilknyttet (5)
Kari Noreger (person) – Scenograf
Guro Dale (person) – Scenograf
Grenland Friteater (organisasjon) – Opphavsperson
Figurteatret i Nordland (organisasjon) – Opphavsperson
Hunden (produksjon) – Andre figurer