Mer enn ti tommelvotter og andre varme vanter

Inngår i produksjon "Mer enn ti tommelvotter og andre varme vanter", samproduksjon med Kattas Figurteater Ensemble og Figurteatret i Nordland.

Mer enn ti tommelvotter og andre varme vanter av Anne Helgesen, var basert på flere tekster: "Bedrøvet fugl" av André Bjerke, heksene fra Macbeth av William Shakespeare, "Gullhår og de tre bjørnene" i Roald Dahls versjon og kjente barneregler som "Bjørnen sover". Teaterfigurene og scenografien var  ved Anne Helgesen, originalregien ved Sissel Helgesen og gjenopptakelsesregi ved Hallgjerd Byrkjeland. Premieren fant sted 30. august 1997 og målgruppen var barn. Produksjonen turnerte i Nordland. 

Dette objektet omhandler figurene i produksjonen med samme navn. Du kan lese mer om produksjonen her.

Informasjon

(Objekt ID 123981)
Objekttype Teaterfigur
Produksjonsdato 30. aug. 1997
Kategori Håndfigur
Emneord Barn
Størrelse Ulike figurer med ulike størrelser.
Lisens

Kattas Figurteater Ensemble og Figurteatret i Nordland.

Teaterfigur

Teaterfigurer, bedre kjent som teaterdukker, har spilt på norske scener i generasjoner, til stor glede for publikum i alle aldersgrupper.

Gå til Teaterfigur

Les mer

De sentrale karakterene i denne produksjonen var Tommeltott, Slikkepott, Gullbrand og Lille Petter Spillemann. Produksjonen var en videreutvikling av Mer enn ti tommeltotter fra 1992. 

Dette var en soloproduksjon hvor Anne Helgesen spilte alle rollene, det være seg figurenes - så vel som fortellerens- og skuespillerens roller. 

Her kan vi se nok et eksempel på at estetikke var i endring. Skue-/og figurspiller var synlig på scene i samhandling med figurene. 

Giver: Figurteatret i Nordland. 

Kilder: 1991-2011 Figurteatret i Nordland, Orkana forlag as, Stamsund.

Transportert: 03.03. 2022.

Materialtyper

Til denne produksjonen ble det brukt forskjellige materialer til figurer, kostyme og elementer av scenografi. Med sikkerhet kan vi si at tekstiler var et hovedmateriale som f. eks. myke figurer/kosedyr og ikke minst kostymet som var en lang frakk. Det er verdt å merke seg den store ryggsekken som spilleren bærer på, den var et praktisk tilholdssted for de mange figurene. 

Konstruksjon/teknikk

Det var trolig få, om ingen, tekniske konstruksjoner i denne produksjonen. Figurer som kan puttes i en ryggsekk må kunne tåle en 'støyt'. De var sannsynligvis laget av myke tekstiler. For å kunne spille med dem ble de holdt direkte av figurspillerens hånd/hender.  

Tilknyttet (4)
Anne Helgesen (person) – Scenograf, Figurmaker
Kattas Figurteater Ensemble (organisasjon) – Opphavsperson
Figurteatret i Nordland (organisasjon) – Opphavsperson
Mer enn ti tommelvotter og andre vanter (produksjon) – Håndfigur