Himlen er blå

Inngår i produksjon Samproduksjon med Västerbottensteatern (Sverige), Bernt Höglund (Sverige) og Figurteatret i Nordland.

Himlen er blå var en minimalistisk soloproduksjon for barn av og med Bernt Höglund. Scenografien var ved Christina Lundström og tilvirket av Västerbottensteatern. Lundström hadde også ansvar for regi i samarbeid med Höglund.

Målgruppen var familier og premieren var den 29. april 1995. Himlen er blå turnerte i Nordland, den ble vist på Assitej-festivalen i Kristiansand og på Teaterbiennalen i Umeå i mars 1997. 

Dette objektet omhandler figurene i produksjonen med samme navn. Du kan lese mer om produksjonen her.

Informasjon

(Objekt ID 123185)
Objekttype Teaterfigur
Produksjonsdato 29. apr. 1995
Kategori Objektfigur, Andre figurer
Emneord Barn
Størrelse Ca. 25 cm i lengde og 30 cm i høyde.
Lisens

Västerbottensteatern (Sverige), Bengt Höglund (Sverige) og Figurteatret i Nordland.

Teaterfigur

Teaterfigurer, bedre kjent som teaterdukker, har spilt på norske scener i generasjoner, til stor glede for publikum i alle aldersgrupper.

Gå til Teaterfigur

Les mer

Himlen er blå handlet om en middelaldrene mann som oppdager barndommens glemte minner. En dag må han ta toget til jobben på grunn av et bilhavari. På togstasjonen ramler Morris ut av en gammel kuffert mannen har med seg. Morris er kosebamsen hans som han ikke har sett på minst tretti år. Så begynner minnene å strømme på. 

Ut fra fotoet var dette en produksjon med enkel objektfigfurer. Her ser vi en miniatyr av en seilbåt. Handlingen forteller at bamsen Morris var viktig for denne produksjonen. Både båten og Morris var objektfigurer.  

En soloproduksjon hvor Bernt Hôglund spilte alle rollene. 

Kilder

Figurteatret i Nordland, 1991-2011 Figurteatret i Nordland, Orkana forlag as, Stamsund. 

Transportert: 15.02. 2022. 

Materialtyper

Bamsen Morris er høyst sannsynlig sentral i denne produksjonen ut fra handlingen, men figuren er ikke avbildet på fotoet. Det vi ser er en båt som to spillere betrakter intenst. Båten må regnes som en objektfigur. Den kan være  fremstilt av forskjellige materialer, tekstil til seil og muligens et formet stykke tre til selve båten. 

Vurderingen er gjort på bakgrunn av foto. 

Konstruksjon/teknikk

Denne seilbåten i miniatyr har minimalt med konstruksjonner, sannsynligvis ingen. Det kan være en båt som har blitt laget til et annet formål  (readymade). Formodentlig spiller figurspilleren med båten enten ved å holde i en pinne, festet til båten, eller å holde/spille  den direkte med hånden. 

Vurderingen er gjort på bakgrunn av foto.

Tilknyttet (4)
Christina Lundström (person) – Scenograf
Västerbottensteatern (organisasjon) – Opphavsperson
Figurteatret i Nordland (organisasjon) – Opphavsperson
Himlen er blå (produksjon) – Objektfigur, Andre figurer