Klatremus (2003)

Inngår i produksjon "Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen", Riksteatret 2003

Klatremus var en av teaterfigurene i produksjonen Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen av Thorbjørn Egner. Scenografien var ved Einar Dahl, figurdesign og produksjon ble gjort av Kari Noreger og regien var ved Otto Homlung. Produksjonen hadde premiere 2. september 2003 på Riksteatret. 

Informasjon

(Objekt ID 109861)
Objekttype Teaterfigur
Produksjonsdato 2. sep. 2003
Kategori Marott
Emneord Barn
Størrelse Ca. 70 cm.
Lisens

Riksteatret. Thorbjørn Egners etterfølgere. 

Copyright.

Teaterfigur

Teaterfigurer, bedre kjent som teaterdukker, har spilt på norske scener i generasjoner, til stor glede for publikum i alle aldersgrupper.

Gå til Teaterfigur

Les mer

Klatremus ble spilt av Christine Stoesen. Morten skogmus, til høyre, er sammen med Klatremus. 

Vi viser til de andre teaterfigurene som er registrert under denne produksjonen. Disse er: Bjørnemor, Bamsefar, Bakergutt og Mikkel Rev. 

Kilder: Riksteatret. 

Giver: Riksteatret

Transportert 2.3. 2021.

Materialtyper

Hodet ble formet i skumgummi, det ble også skulderpartiet. En rundstokk festet i hodet ble forlenget til figurens brystparti som styringsgrep for figurspilleren. Klærne ble laget i tekstiler, fortrinnsvis av myk bomull.  

Informasjon på bakgrunn av den fysiske figuren.

Konstruksjon/teknikk

Det som kjennetegner en marott er at figurspilleren bruker den ene hånden sin til å spille figurens ene hånd. Slik også med Klatremus, den ene hånden var formet med fem fingre (hvilket er uvanlig for teaterfigurer). Ermet til figuren var vidt slik at figurspilleren kunne få plass til sin egen hånd for å spille med den. Marotten har den fordel at den kan gripe gjenstander og utføre andre presise bevegelser med den ene hånden. Den andre hånden til figuren vil være ubevegelig dersom ikke en hjelpende hånd fra en annen figurspiller vil komme til unnsetning.

Informasjon på bakgrunn av den fysiske figuren.

Annen info

I programmet til produksjonen står det følgende:

"Det er viktig for Riksteatret å velge barnestykker som gleder alle generasjoner. Derfor har vi valgt Hakkebakkeskogen. Men denne gangen ville vi gjerne gjøre det på en helt ny måte. For aller første gang møter du Klatremus og vennene hans som små og kjempestore dukkeskikkelser. Bak dukkene og maskene finner du noen av landets beste dukkespillere."

Tilknyttet (4)
Einar Dahl (person) – Scenograf
Kari Noreger (person) – Figurmaker
Riksteatret (organisasjon) – Opphavsperson
Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen (produksjon) – Marott