Leon

Inngår i produksjon "Mysteriene i Kråkeslottet barnehage", Oslo Nye Teater, 2020

Leon var en av teaterfigurene i produksjonen Mysteriene i Kråkeslottet barnehage, dramatisert av Knut Wiulsrød etter en barnebok av Lars Mæhle og  Odd Henning Skyllingstad med samme tittel. Teaterfigurebe ble laget av Marthe Brandt, Elin Grimstad var ansvarlig for animasjon og regien var ved Marianne Sævig. Produksjonen hadde urpremiere den 23. februar 2020 på Oslo Nye Trikkestallen. Målgruppen var barn på 3 år.  

Grunnet corona-pandemien ble produksjonen spilt for et begrenset antall tilskuere våren og høsten 2020. 

Informasjon

(Objekt ID 108522)
Objekttype Teaterfigur
Produksjonsdato 23. feb. 2020
Kategori Bunraku inspirert figur
Størrelse Ca. 55-60 cm.
Lisens

Oslo Nye Teater.

Copyright. 

Teaterfigur

Teaterfigurer, bedre kjent som teaterdukker, har spilt på norske scener i generasjoner, til stor glede for publikum i alle aldersgrupper.

Gå til Teaterfigur

Les mer

Leon ble spilt av Knut Wiulsrød.

Vi viser til den andre teaterfigurene som er registrert under denne produksjonen. Denne er Live.

Kilder: Oslo Nye Teater. Løpeseddel til produksjonen. Knut Wiulsrød figurspiller.

Giver: Oslo Nye Teater.

Transportert 10.2. 2021. 

Materialtyper

Hodet ble laget i isopor og forsterket med bomullsgas alt. avispapir og lim. Det ser det ut som om ansiktet ble dekket med tynt skinn. Ansiktsutrykket var stilisert, med øyne, små bryn, en kraftig nese og en liten munn. Det kraftige håret kan være av en type syntetisk pels.

På fotoene har han to bekledninger, skjorte og bukser med en frakk over.  Stoffene var trolig i bomull.

Vurdering er gjort på bakgrunn av foto. 

Konstruksjon/teknikk

Figuren hadde en forenklet bunraku- konstruksjon med håndtak i hodet som figurspilleren kunne holde i for å spille med den. Figuren hadde armer og ben som var leddet og en kropp som kunne bøyes i livet. Det var ingen styringsstenger i armene, sannsynligvis heller ingen andre steder på kroppen. 

Med denne spilleteknikken har figurspilleren store muligheter til å bevege figuren, men den vanlige posisjone er å holde figuren foran sitt eget ansikt og bryst. Disse figurene var små i størrelse og da vil deler av figurspilleren alltid være synlig for tilskuerne under spillet.

En annen mulighet med denne teknikken er å samhandle/samspille med figuren i en åpen interaksjon. En kombinasjon av begge spillemåter blir mer vanlig.

(Hvorfor skape illusjon av ikke å være synlig, når figurspilleren allikevel er synlig for publikum?).

Annen info

Barnehagekrim for de minste

"Bli med til Kråkeslottet barnehage hvor detektivene Leon og Live må løse et par skikkelig vanskelige krimgåter. Hva har skjedd når en av de ti bollene til karnevalsfesten mangler? Hvem er bolletyven? Når barnehagen drar på tur i skogen og skal grille pølser, forsvinner hele pølsepakka! Hvem har tatt pølsene? Er det verdens største løve eller den skumle Giraff-Krokodillen? Og hva gjør Brannbamsen Bjørnis oppi alt dette? Dette og mere til får du svar på når superdetektivene Leon og Live tar saken." 

Fra løpeseddelen til produksjonen. 

Tilknyttet (3)
Marthe Brandt (person) – Figurmaker
Oslo Nye Teater (organisasjon) – Opphavsperson
Mysteriene i Kråkeslottet Barnehage (produksjon) – Bunraku inspirert figur