Politifullmektig Hillbilly

Inngår i produksjon "Dickie dick Dickens", Oslo Nye Teater og Riksteatret, 2011.

Politifullmektig Hillbilly var en av karakterene som medvirket i produksjonen Dickie Dick Dickens av Rolf og Alexandra Becker, bearbeidet for figurteater av Arvid Ones. Scenografi, figurdesign og kostymer var ved Jack Markussen, Trude Bergh og Marianne Forsberg. Figurmakere var Sverre Johansen og Marthe Brandt. Produksjonen var beregnet på ungdom og voksne og urpremieren var på Oslo Nye Centralteatret 17. mars 2011.

Produksjonen var et samarbeid mellom Oslo Nye Teater og Riksteatret.   Turnépremieren var på Gjøvik 31. august samme år. 

Informasjon

(Objekt ID 108372)
Objekttype Teaterfigur
Produksjonsdato 17. mar. 2011
Kategori Figurspiller og figur
Størrelse Ca. 70-75 cm.
Lisens

Oslo Nye Teater og Riksteatret.

Copyright. 

Teaterfigur

Teaterfigurer, bedre kjent som teaterdukker, har spilt på norske scener i generasjoner, til stor glede for publikum i alle aldersgrupper.

Gå til Teaterfigur

Les mer

Politifullmektig Hillbilly ble spilt av Bo Anders Sundstedt. Vi viser til de andre teaterfigurene som er registrert under denne produksjonen. Disse er: Sivilpoliti, Grit, Josua Benedict Streubenguss, Mummie Tobo-Dutch, Opa Crackle og Jim "Kjøtthue" Cooper.

Kilder: Oslo Nye Teater og Riksteatret. Program fra produksjonen. 

Giver: Oslo Nye Teater og Riksteatret. 

Transportert:01.02. 2021.

Materialtyper

Hodet var laget av isopor og forsterket med bomullsgas og lim. Deretter ble  det trukket med pusseskinn og sminket med pastellkritt. 

Hillbilly var kledd som en klassisk fullmektig med hatt, frakk, skjorte og slips. På hånden/hendene hadde han sorte hansker. 

Vurderingen er gjort på bakgrunn av foto.

Konstruksjon/teknikk

Denne figuren kunne åpne og lukke munnen ved hjelp av figurspillerens håndgrep som var inne i munnen på figuren. Med den ene hånden i munnen kunne spilleren også spille med hodet og halsen (håndleddet) samt å uttrykke bevegelser i kroppen til figuren. Figurspillerens andre hånd og arm ble brukt der hvor den kunne gjøre størst nytte og det var som figurens ene arm. 

Denne teknikken har referanser til "Muppets", jf. Muppet show (m.fl.) som ble skapt av Jim Henson for amerikans televisjon på 1970-tallet.   

Vurdering er gjort på bakgrunn av foto. 

Annen info

I programmet står det følgende:

"Dickie: en ny vri. Så kom Dickie Dick Dickens. Et nytt høydepunkt som også introduserte noe nytt: parodien. Forfatterparet Rolf og Alexandra Becker, som sto bak Cox-serien, hadde fått en bestilling på en ny hørespillserie. Da tok de opp igjen en gammel idé: å lage en radiosatire over amerikanske gangsterfilmer. Da de skulle utpønske en ny og annerledes hovedfigur i sin fantasi, hadde de virkelighetens John Herbert Dillinger i bakhodet: gansteren som ble kalt USAs sammfunnsfiende nr. 1, og som etter å (red. tilføyelse) ha begått en rekke bankran og mord til slutt ble skutt, 31 år gammel, av FBI-agenter i Chicago. En brutal fyr som også på forunderlig vis ble beundret av publikum som en slags Robin Hood-helt, en bondegutt som tok saken i egne hender da folk ble rammet av økonomisk depresjon og børskrakk. Paret Becker omdiktet drapsmannen Dillinger til den adskillig mer sympatiske, bråkjekke lommetyven Dickie Dick Dickens, som gjorde karriere og klatret til topps i den orginaliserte kriminalitetens verden."

Tilknyttet (8)
Jack Markussen (person) – Scenograf, Designer
Trude Bergh (person) – Scenograf, Designer
Marianne Forsberg (person) – Scenograf, Designer
Sverre Johansen (person) – Figurmaker
Marthe Brandt (person) – Figurmaker
Oslo Nye Teater (organisasjon) – Opphavsperson
Riksteatret (organisasjon) – Opphavsperson
Dickie Dick Dickens (produksjon) – Bunraku