Grit

Inngår i produksjon "Dickie dick Dickens", Oslo Nye Teater og Riksteatret, 2011.

Grit var en av teaterfigurene som medvirket i produksjonen Dickie Dick Dickens av Rolf og Alexandra Becker, bearbeidet for figurteater av Arvid Ones. Scenografi, figurdesign og kostymer var ved Jack Markussen, Trude Bergh og Marianne Forsberg. Figurmakere var Sverre Johansen og Marthe Brandt. Produksjonen var beregnet på ungdom og voksne og urpremieren var på Oslo Nye Centralteatret 17. mars 2011.

Produksjonen var et samarbeid mellom Oslo Nye Teater og Riksteatret.   Turnépremieren var på Gjøvik 31. august samme år. 

Informasjon

(Objekt ID 108345)
Objekttype Teaterfigur
Produksjonsdato 17. mar. 2011
Kategori Figurspiller og figur
Størrelse Ca. 80-85 cm.
Lisens

Oslo Nye Teater og Riksteatret.

Copyright. 

Teaterfigur

Teaterfigurer, bedre kjent som teaterdukker, har spilt på norske scener i generasjoner, til stor glede for publikum i alle aldersgrupper.

Gå til Teaterfigur

Les mer

Grit ble spilt av Christine Stoesen. Vi viser til de andre teaterfigurene som er registrert under denne produksjonen. Disse er: Politifullmektig Hillbilly, Sivilpoliti, Josua Benedict Streubenguss, Mummie Tobo-Dutch, Jim "Kjøtthue" Cooper og Opa Crackle.

Kilder: Oslo Nye Teater og Riksteatret. Program fra produksjonen. 

Giver: Oslo Nye Teater og Riksteatret. 

Transportert:01.02. 2021.

Materialtyper

Hodet ble skåret ut i isopor og forsterket med bomullsgas og lim. Deretter ble det trukket med pusseskinn og sminket med pastellkritt. Krit er velkledd med rutete frakk, slips og sixpence i samme materiale. Det kan være at materialet er en type flanell, men det er uvisst. 

Vurderingen er gjort på bakgrunn av foto.

Konstruksjon/teknikk

Det kan se ut som om figurspilleren holder denne figuren foran sin egen kropp. Hvis dette stemmer har Grit et styrings-/spillegrep bak i hodet. Den andre hånden til figurspilleren spiller figurens ene hånd. Det er mulig å skifte grepet  om hodet til figuren slik at figurspilleren vekselsvis kan spiller med venstre eller høyre hånd.

Vurderingen er gjort på bakgrunn av foto.

Annen info

De to teatersjefene Catrine Telle ved Oslo Nye Teater og Ellen Horn ved Riksteatret bestemte seg for å samarbeide om produksjon og formidling av figurteater. Begge teatrene har kunstnerisk ansvar for hvert sitt ensemble med figurspillere. De ville slå seg sammen for å utnytte ressursene bedre og doble forestillingstilbudet, både på landsbasis og på Oslo Nye Trikkestallen (Torshov).

Dickie Dick Dickens ble produsert i 2011 og var den største og viktigste satsningen som de to teatrene samarbeidet om.

Utdrag fra programmet til produksjonen.  

Tilknyttet (6)
Trude Bergh (person) – Scenograf, Designer
Marianne Forsberg (person) – Scenograf, Designer
Jack Markussen (person) – Scenograf, Designer
Oslo Nye Teater (organisasjon) – Opphavsperson
Riksteatret (organisasjon) – Opphavsperson
Dickie Dick Dickens (produksjon) – Bunraku inspirert figur