Nonno

Inngår i produksjon "Mio min Mio", Oslo Nye Teater, 2011.

Nonno var en av teaterfigurene i produksjonen Mio min Mio etter Astrid Lindgrens bok av samme tittel. Dramatiseringen var ved Kristina Lugn. Oversettelse og bearbeidelse var ved Anne-Karen Hytten som også var ansvarlig for regi. Christine Lohre var scenograf og designer av teaterfigurene og Grete Larssen og Marte Moen Danielsen var figurmakere. Produksjonene hadde premiere 28. september 2011 på Oslo Nye Trikkekstallen.      

Informasjon

(Objekt ID 108178)
Objekttype Teaterfigur
Produksjonsdato 28. sep. 2011
Kategori Stangfigur
Emneord Barn
Størrelse Ca. 55-60 cm.
Lisens

Oslo Nye Teater.

Copyright. 

Teaterfigur

Teaterfigurer, bedre kjent som teaterdukker, har spilt på norske scener i generasjoner, til stor glede for publikum i alle aldersgrupper.

Gå til Teaterfigur

Les mer

Nonno ble spilt av Suzanne Paalgard.

Vi viser til de andre teaterfigurene som er registrert under denne produksjonen. Disse er: Mio, Sverdsmeden og Jum-Jum.

Kilder: Oslo Nye Teater. Programmet til produksjonen. Christine Lohre, scenograf og designer. 

Giver: Oslo Nye Teater

Transportert 27.01. 2021.

Materialtyper

Ifølge én av figurmakerne ble hodet til Jum-Jum laget av papp-masjé ("hjemmelaget") bestående av en blanding av papir, lim og vann. Hodeformen ble først modellert i leire og støpt i en negativ form. Ifølge figurmakeren blir hodeformen mer presis med denne teknikken. 

Håret var langt og hvitt og øynene var store og stirrende. Klærne hun hadde på seg var en lang strikket genser med høy hals. Under genseren hadde hun et gult skjørt. I et annet foto ser vi Nonno i en gul prinsesselignende kjole. Hendene ble laget av tekstil.   

Vurderingen er gjort delvis på bakgrunn av foto.

Konstruksjon/teknikk

Nonnos hode ble støpt i papirmarsjé. Det antas at hodet kunne dreies til høyre og venstre side. Konstruksjonen var ellers en klassisk stangfigur med hode festet på en rundstokk og med en stang/pianotråd festet i hver hånd til figuren. Forlengelsen av rundstokken var også styrings- og spillegrepet for figurspilleren. Armene var festet til figurens skulderparti og de var leddet i skuldre, albuer og håndledd.  

Vurderingen er gjort på bakgrunn av foto.

Annen info

I programmet til produksjonen står det følgende:

"Astrid Lindgrens store, mytiske og fantastiske fortelling er en av forrige århundres aller største klassikere innen barnelitteraturen. Det begynner med foreldreløse Bosse/Mio, som med fantasiens kraft reiser til det paradisiske Landet i det fjerne, der pappaen er konge. Men i Landet utenfor bor den onde riddrer Kato, og der venter eventyret om å være modig, selv om man er redd."

Tilknyttet (5)
Christine Lohre (person) – Scenograf, Designer
Grete Larssen (person) – Figurmaker
Marte Moen Danielsen (person) – Figurmaker
Oslo Nye Teater (organisasjon) – Opphavsperson
Mio, min Mio (produksjon) – Stangfigur