Kasper

Inngår i produksjon "Dumme deig og pølsevev!" Oslo Nye Teater, 2012.

Kasper var en av teaterfigurene som medvirket i produksjonen Dumme deig og pølsevev! etter en tekst av Paulette Møller og oversatt av Suzanne Paalgard. Scenografien var ved Hans Fosby, design og produksjon av teaterfigurer ved Torill Næsheim. Ansvarlig for regi var Catrine Telle. Produksjonen hadde premiere på Oslo Nye Trikkestallen 18. januar 2012. 

Informasjon

(Objekt ID 107967)
Objekttype Teaterfigur
Produksjonsdato 18. jan. 2012
Kategori Hanskefigur
Emneord Barn
Størrelse Ca. 45-50 cm.
Lisens

Oslo Nye Teater.

Coppyright.

Teaterfigur

Teaterfigurer, bedre kjent som teaterdukker, har spilt på norske scener i generasjoner, til stor glede for publikum i alle aldersgrupper.

Gå til Teaterfigur

Les mer

Kasper ble spilt av Knut Wiulsrød. Vi viser til de andre teaterfigurene som er registrert under denne produksjonen. Disse er: Konen og Pølsemannen. 

Kilder: Oslo Nye Teater. Flyer for produksjonen. 

Giver: Oslo Nye Teater.

Transportert: 22.01. 2021. 

Materialtyper

Kasper var en hanskefigur med gjenkjennelige trekk som lang nese, munn med et stort flir og en rød hatt/lue med spiss. Hodet ble skåret ut i skumgummi, forsterket med fem lag av tekstillim og deretter malt. Drakten ble laget av bomull med  grønne striper på langs. De butte hendene var av tekstil. 

Vurderingen er gjort på bakgrunn av foto. 

Konstruksjon/teknikk

Hanskefiguren bygger på figurspillerens hånd og må formes etter denne, dvs. være tilpasset hånden for å kunne ha kontroll på figuren. Håndstillingen kan variere, men her var det sannsynligvis pekefingeren som spilte med hodet, tommelfinger var figurens venstre 'hånd' og de tre øvringe fingrene figurens høyre 'hånd' (sett fra tilskuernes side). 

Hanskefiguren kan gjøre små bevegelser og det er viktig at de er presise for å kunne kommunisere med tilskuerne. 

Vurderingen er gjort på bakgrunn av foto.

Tilknyttet (4)
Hans Fosby (person) – Scenograf
Torill Næsheim (person) – Designer, Figurmaker
Oslo Nye Teater (organisasjon) – Opphavsperson
Dumme deig og pølsevev! (produksjon) – Hanskefigur