En mammut

Inngår i produksjon Oslo-Losens tidsmaskin, Oslo Nye Trikkestallen, 2013.

En Mammut var en av teaterfigurene i produksjonen Oslo-Losens tidsmaskin. Manus og regi var ved Jo Strømgren, scenografi, figurdesign og produksjon av teaterfigurer ved Stephan Østensen. Oslo-Losens tidsmaskin hadde urpremiere på Oslo Nye Trikkestallen 18. januar 2013. 

Informasjon

(Objekt ID 107873)
Objekttype Teaterfigur
Produksjonsdato 18. jan. 2013
Kategori Andre figurer
Emneord Barn
Størrelse Stor - uvisst hvor!
Lisens

Oslo Nye Teater.

Copyright.

Teaterfigur

Teaterfigurer, bedre kjent som teaterdukker, har spilt på norske scener i generasjoner, til stor glede for publikum i alle aldersgrupper.

Gå til Teaterfigur

Les mer

En Mammut ble spilt av Marianne Edvardsen. Vi viser til de andre teaterfigurene som er registrert under denne produksjonen. Disse er:

Kristian, Kristina og to trikkekonduktører.

Kilder: Oslo Nye Teater. Program for produksjonen.

Giver: Oslo Nye Teater.

Transportert: 18.1. 2021.

Materialtyper

Et hårete syntetisk materiale ble brukt på den fremre del av hodet til mammuten.På den bakre delen av hodet var det pels og garn. Mammuten hadde også to store horn ved neserota og en lang snabel trukket med samme hårete stoff. De små øynene satt høgt oppe på hodet til figuren. 

Vurderingen er gjort på bakgrunn av foto.

Konstruksjon/teknikk

Trolig var det en solid stang i hodet på figuren for å kunne holde/spille med den. Av fotoene ser vi kun hodet til Mammuten og sannsynligvis var den slik  konstruert - kun som et stort hode med en lang snabel. På snabelens fremre del var det festet en stang/pianotråd for å kunne spille med den. 

Vurderingen er gjort på bakgrunn av foto. 

Annen info

Denne produksjonen handler om en reise tilbake i tid med Oslo-Losens egen tidsmaskin. "To barnebarn blir ved en tilfeldighet med på turen, og får en opplevelse som de sjelden vil glemme. (...) På turen møter de to mennesker og en diger mammut som de følger gjennom Oslo i forskjellige tidsepoker: istiden, jernalderen, vikingetida, Svaretdauden, andre verdenskrig, og fram til i dag."  

Utdrag fra programmet for produksjonen. 

Tilknyttet (3)
Stephan Østensen (person) – Designer, Scenograf, Figurmaker
Oslo Nye Teater (organisasjon) – Opphavsperson
Oslo-Losens Tidsmaskin (produksjon) – Andre figurer