Kristian

Inngår i produksjon Oslo-Losens tidsmaskin, Oslo Nye Trikkestallen, 2013.

Kristian var en av teaterfigurene i porduksjonen Oslo-Losens tidsmaskin. Manus og regi var ved Jo Strømgren, scenografi, figurdesign og produksjon av teaterfigurer ved Stephan Østensen. Oslo-Losens tidsmaskin hadde urpremiere på Oslo Nye Trikkestallen 18. januar 2013. 

Informasjon

(Objekt ID 107836)
Objekttype Teaterfigur
Produksjonsdato 18. jan. 2013
Kategori Stangfigur
Emneord Barn
Størrelse Ca. 55-60 cm.
Lisens

Oslo Nye Teater.

Copyright.

Teaterfigur

Teaterfigurer, bedre kjent som teaterdukker, har spilt på norske scener i generasjoner, til stor glede for publikum i alle aldersgrupper.

Gå til Teaterfigur

Les mer

Kristian ble spilt av Hans Rønningen. Vi viser til de andre teaterfigurene som er registrert under denne produksjonen. Disse er:

Kristine, to trikkekonduktører og en mammut. 

Kilder: Oslo Nye Teater. Program for produksjonen.

Giver: Oslo Nye Teater.

Transportert: 14.1. 2021.

Materialtyper

Hodet var skåret ut i isopor, forsterket og muligens dekket med en tynn og elsatisk tekstil før det ble malt. Kristian var muligens mulatt og hadde et kraftig, mørkt og krusete hår. Han hadde den samme konstrusjonen med delt underkjeve som de andre figurene i produksjonen. Han var kledd i en grå hettegenser med en refleksvest over. 

Vurderingen er gjort på bakgrunn av foto. 

Konstruksjon/teknikk

Kristian var konstruert med en stang/pianotråd festet i hver hånd, som en klassisk stangfigur. Han var også konstruert som en "muppet" med bevegelig munn, han var m a o en kryssning mellom en stangfigur og en muppet.

Figurspillerens ene hånd beveget munnpartiet og med den andre hånden beveget/spilte han med armen til figuren ved hjelp av de to stengene.

Denne konstruksjonen føres nedenfra, dvs. at figurspilleren må strekke armene  over hodet for å kunne få de optimale bevegelsene i figuren. 

Vurderingen er gjort på bakgrunn av foto. 

Annen info

Denne produksjonen handler om en reise tilbake i tid med Oslo-Losens egen tidsmaskin. "To barnebarn blir ved en tilfeldighet med på turen, og får en opplevelse som de sjelden vil glemme. (...) På turen møter de to mennesker og en diger mammut som de følger gjennom Oslo i forskjellige tidsepoker: istiden, jernalderen, vikingetida, Svaretdauden, andre verdenskrig, og fram til i dag."  

Utdrag fra programmet for produksjonen. 

Tilknyttet (3)
Stephan Østensen (person) – Designer, Scenograf, Figurmaker
Oslo Nye Teater (organisasjon) – Opphavsperson
Oslo-Losens Tidsmaskin (produksjon) – Stangfigur