To trikkekonduktører

Inngår i produksjon "Oslo-Losens tidsmaskin", Oslo Nye Teater (2013).

To trikkekonduktører var karakterer i produksjonen Oslo-Losens tidsmaskinManus og regi var ved Jo Strømgren, scenografi, figurdesign og produksjon av teaterfigurer ved Stephan Østensen. Oslo-Losens tidsmaskin hadde urpremiere på Oslo Nye Trikkestallen 18. januar 2013. 

Informasjon

(Objekt ID 107815)
Objekttype Teaterfigur
Produksjonsdato 18. jan. 2013
Kategori Stangfigur
Emneord Barn
Størrelse Ca. 60-65 cm.
Lisens

Oslo Nye Teater.

Copyright.

Teaterfigur

Teaterfigurer, bedre kjent som teaterdukker, har spilt på norske scener i generasjoner, til stor glede for publikum i alle aldersgrupper.

Gå til Teaterfigur

Les mer

To trikkekonduktører  ble spilt av blant annet Stein Kiran og Per Skjølsvik. 

De to figurene som spilte trikkekonduktørene spilte også andre figurer, men da ikledd klær/drakter fra andre tidsepoker, som istiden, jernalderen, vikingetida m.fl.  

Vi viser til de andre teaterfigurene som er registrert under denne produksjonen. Disse er: Kristine, Kristian, Oslo-Losen og en mammut.

Kilder: Oslo Nye Teater. Program for produksjonen.

Giver: Oslo Nye Teater.

Transportert: 15.1. 2021.

Materialtyper

Hodene til de to figurene ble skåret ut i isopor, forsterket og sannsynligvis trukket med et tynt elsatisk stoff. Siste finish har vært maling. Begge figurene var karrikerte med store neser og bulende kinn. Pupillene i øynene var av glassperler. Begge munnene var til å åpne og lukke og således var hakepartiet  kløvd i to. Kuttet gikk mellom leppene. Begge hadde store røde munner. De hadde uniformsjakker og luer som var sydd med flere detaljer som knapper, dekorbånd på lommer, skuldre og lue.

Materialet som var brukt til uniformsjakkene var sansynligvis av et syntetiske stoff for å få dem så lette som mulig, men de kan også ha vært i bomull eller et blandingsmateriale.  

Vurderingen er gjort på bakgrunn av foto.  

Konstruksjon/teknikk

Figurene har elementer fra klassiske stangfigurer som stang/pianotråd festet i hver av figurenes hender. De har også en annen klassisk konstruksjon som kjennetegner figurer 'a la muppets', dvs. figurer hvis viktigste bevegelsesuttrykk er gjennom munnpartiet. Det er figurspillerens ene hånd som spiller med munnen og den andre hånden som beveger de to stengene, her festet inne i hendene til figurene.

Vurderingen er gjort på bakgrunn av foto.

Annen info

Denne produksjonen handler om en reise tilbake i tid med Oslo-Losens egen tidsmaskin. "To barnebarn blir ved en tilfeldighet med på turen, og får en opplevelse som de sjelden vil glemme. (...) På turen møter de to mennesker og en diger mammut som de følger gjennom Oslo i forskjellige tidsepoker: istiden, jernalderen, vikingetida, Svaretdauden, andre verdenskrig, og fram til i dag."  

Utdrag fra programmet for produksjonen. 

Tilknyttet (3)
Stephan Østensen (person) – Designer, Scenograf, Figurmaker
Oslo Nye Teater (organisasjon) – Opphavsperson
Oslo-Losens Tidsmaskin (produksjon) – Stangfigur