Konen

Inngår i produksjon "Dumme deig og pølsevev!" Oslo Nye Teater, 2012.

Konen var en av teaterfigurene som medvirket i produksjonen Dumme deig og pølsevev! etter en tekst av Paulette Møller og oversatt av Suzanne Paalgard. Scenografien var ved Hans Fosby, design og produksjon av teaterfigurer ved Torill Næsheim. Ansvarlig for regi var Catrine Telle. Produksjonen hadde premiere på Oslo Nye Trikkestallen 18. januar 2012. 

Informasjon

(Objekt ID 107754)
Objekttype Teaterfigur
Produksjonsdato 18. jan. 2012
Kategori Hanskefigur
Emneord Barn
Størrelse Ca. 45-50 cm.
Lisens

Oslo Nye Teater.

Copyright. 

Teaterfigur

Teaterfigurer, bedre kjent som teaterdukker, har spilt på norske scener i generasjoner, til stor glede for publikum i alle aldersgrupper.

Gå til Teaterfigur

Les mer

Konen ble spilt av Suzanne Paalgard. Vi viser til de andre teaterfigurene som er registrert under denne produksjonen. Disse er: Kasper og  Pølsemannen. 

Kilder: Oslo Nye Teater. Flyer for produksjonen. 

Giver: Oslo Nye Teater.

Transportert: 22.01. 2021. 

Materialtyper

Konen var en hanskefigur. (Hun var muligens konen til Kasper som i tradisjonelt Kasperteater heter Judy). Hodet ble skåret ut i skumgummi og forsterket med 5 lag av tekstillim og deretter malt. Hun var kledd i en kjole med lyseblå overdel og et skjørt med små røde prikker på hvit bakgrunn. Monn tro om det ikke var hengepupper vi ser foran på brystet hennes.  

Vurderingen er gjort på bakgrunn av foto.

Konstruksjon/teknikk

Hanskefiguren bygger på figurspillerens hånd og må formes etter denne, dvs. være tilpasset hånden for å kunne ha kontroll på figuren. Håndstillingen kan variere, men her var det sannsynligvis pekefingeren som spilte med hodet, tommelfinger var figurens venstre 'hånd' og de tre øvringe fingrene var figurens høyre 'hånd' (sett fra publikums perspektiv).

Hanskefigurene kan gjøre små bevegelser og da er det viktig at de er presise for å kunne kommunisere med tilskuerne. 

Vurderingen er gjort på bakgrunn av foto. 

Tilknyttet (4)
Hans Fosby (person) – Scenograf
Torill Næsheim (person) – Designer, Figurmaker
Oslo Nye Teater (organisasjon) – Opphavsperson
Dumme deig og pølsevev! (produksjon) – Hanskefigur