Tvillingene

Inngår i produksjon Den lykkelige prinsen (1999), Oslo Nye Trikkestallen

Tvillingene var figurer i produksjonen Den lykkelige prinsen dramatisert av Hege Hammer etter idé av Hans Henriksen og fritt etter eventyret av samme navn av Oscar Wilde. Scenograf og designer var Irina Tsjerednikova, sannsynligvis har hun også vært figurmaker. Regissør var Hans Henriksen. Produksjonen hadde urpremiere 5. mars 1999 på Dukketeatret på Bymuseet.  

Informasjon

(Objekt ID 105663)
Objekttype Teaterfigur
Produksjonsdato 5. mar. 1999
Kategori Stangfigur
Emneord Barn
Størrelse Ca.60 cm.
Lisens

Oslo Nye Teater.

Copyright. 

Teaterfigur

Teaterfigurer, bedre kjent som teaterdukker, har spilt på norske scener i generasjoner, til stor glede for publikum i alle aldersgrupper.

Gå til Teaterfigur

Les mer

Vi viser  til de andre figurene som er registrert under denne produksjonen. Disse er: Den syke gutten og Tvillingene. 

Tvillingene ble spilt av Kjersti Gerneten.


Kilder: Oslo Nye Teater. 

Giver: Oslo Nye Teater.

Transportert 21.08. 2020. 

Materialtyper

Hodene var sannsynligvis skåret ut i isopor, forsterkt med bomullsgas, trelim, pusset, sparklet og malt. (De kan ha vært laget av tre, fordi figurene i denne produksjonen er laget laget av person med mye teknsisk kunnskap og erfaring i produksjon av teaterfigurer). Kropp, armer og bein har alle ledd som gir figuren mange bevegelsesmuligheter. Figurene har også ledd i feste mellom hode og hals. Klærne har mange detaljer, hun har en kåpe, han har jakke og bukser. Klærne er hullete. Begge har sorte sko. 

Konstruksjon/teknikk

To figurer med stang i hvert sitt hode og med forlenget av stengene som styrings-og spillegrep for figurspilleren. Trolig var det ingen stenger i hender eller bein. Figrene har mange ledd og lemmer som figurspilleren kan bruke i størr og mindre grad ved hjelp av sine to armer og hender. 

Vurderingen er gjort på bakgrunn av foto. 

Tilknyttet (3)
Irina Tsjerednikova (person) – Scenograf, Designer, Figurmaker
Oslo Nye Teater (organisasjon) – Opphavsperson
Den lykkelige prinsen (produksjon) – Stangfigur