Den syke gutten

Inngår i produksjon Den lykkelige prinsen (1999), Oslo Nye Dukketeatret

Den syke gutten var en av figurene i produksjonen Den lykkelige prinsen dramatisert av Hege Hammer etter idé av Hans Henriksen og fritt ettereventyret av samme navn av Oscar Wilde. Scenograf og designer var Irina Tsjerednikova. Hun har sannsynligvis også vært figurmaker. Regissør var Hans Henriksen. Produksjonen hadde urpremiere 5. mars 1999 på Dukketeatret på Bymuseet.  

Informasjon

(Objekt ID 105662)
Objekttype Teaterfigur
Produksjonsdato 5. mar. 1999
Kategori Stangfigur
Emneord Barn
Størrelse Ca.60-65 cm.
Lisens

Oslo Nye Teater.

Copyright.

Teaterfigur

Teaterfigurer, bedre kjent som teaterdukker, har spilt på norske scener i generasjoner, til stor glede for publikum i alle aldersgrupper.

Gå til Teaterfigur

Les mer

Vi viser  til de andre figurene som er registrert  i denne produksjonen. De er  Musikkstudenten og Tvillingene. 

Den syke gutten ble spilt av Stein Kiran.


Kilder: Oslo Nye Teater. 

Giver: Oslo Nye Teater.

Transportert 21.08. 2020. 

Materialtyper

Hodet ble formet i isopor eller det kan ha være skåret ut i tre. Det var blikket som ble fremhevet på denne figuren, med øyne a la stjerner. Håret var mørkt. Det ser ut som om figuren var kledd i en nattskjort og kortbukser.

Armene hadde ledd i skulder, albue og handledd, beina i lårfeste, knær og sannsynligvis også ankler. Armer og bein ble sannsynligvis laget i tre. Figuren har mange bevegelige ledd som gir den flere bevegelsesmuligheter, men også krevende å spille. 

Vurderingen er gjort på bakgrunn av foto.

Konstruksjon/teknikk

En rundstokk var festet i hodet på figuren med forlengelse til figurens brystparti - styrings- og spillegrep for figurspilleren. Armene hadde ikke stenger, muligens var noen diskrete hemper skjult på innsiden av hendene som figurspilleren kunne holde i. Føttene hadde trolig ingen styringsstenger, men beveget seg fritt med kroppen. Det kreves dyktige figurspillere for å kunne utnytte alle figurens spillemuligheter.

Vurderingen er gjort på bakgrunn av foto. 

Tilknyttet
Irina Tsjerednikova (person) – Scenograf, Designer, Figurmaker
Oslo Nye Teater (organisasjon) – Opphavsperson
Den lykkelige prinsen (produksjon) – Stangfigur