Epleblomst

Inngår i produksjon "Full fjert for fred" (2003) Oslo Nye Trikkestallen

Epleblomst var en av karakterene i produksjonen Full fjert for fred basert på en bearbeidelse av Freden av Aristofanes av Petter Næss. Scenografi, design og realisering av teaterfigurer var ved Tatjana Zaitzow og regien var ved Petter Næss. Norgespremieren fant sted på Dukketeatret på Trikkestallen 8. mars 2003. 

Informasjon

(Objekt ID 105624)
Objekttype Teaterfigur
Produksjonsdato 8. mar. 2003
Kategori Bunraku inspirert figur
Emneord Barn
Størrelse Ca.75-80 cm.
Lisens

Oslo Nye Teater.

Copyright.

Teaterfigur

Teaterfigurer, bedre kjent som teaterdukker, har spilt på norske scener i generasjoner, til stor glede for publikum i alle aldersgrupper.

Gå til Teaterfigur

Les mer

Epleblomst ble spilt av Marianne Edvardsen

Trygaios er den andre teaterfiguren som er registrert under denne produksjonen. 


Kilder: Oslo Nye Teater. Program for produksjonen. ON-Teatermagasin for Oslo Nye Teater 2014.

Giver: Oslo Nye Teater

Transportert: 22.10. 2020

Denne produksjonen markerte femti års jubileum for Dukketeatret på Oslo Nye Teater. Samtidig kunne ensemblet flytte inn i nye og tisdmessige lokaler på Trikkestallen på Torshov. En stor dag for det lille og slitesterke ensemblet som fikk navnet Oslo Nye Trikkestallen.

Materialtyper

Hodet ble laget i isopor, forsterket med japanpapir og trelim, deretter pusset og mallt. Kroppen ble formet i skumgummi. Epleblomst var frodig og rikt dekorert med lette rosa stoffblomster på skuldrene og rosa geventer fra hoftene og ned. To grønne epler var hennes fristende barm. Hun var fargerig og og frodig i all sin kvinnelighet.

Konstruksjon/teknikk

Epleblomst var en direkteført figur (også kalt bunrakuinspirert figur) med hånd- og spillegrp i bakhodet. Hun hadde hemper i hendene  for å kunne bedre å kunn spillemed hendene til figuren. Figurspilleren førte figuren  foran sin egen kropp og denne spilleteknikken gir stor frihet til figurspiller og figur. 

Annen info

I programmet for produksjonen står det at "Fra 1966 og til og med 2001 har dukketeatret på Frogner hatt:779695 besøkende og (og red. tilføyelse) 83 forskjellige oppsetninger". 

"Trikkestallen på Torshov har et unikt tilbud til barnehager og familier i Oslo. Her spilles teater for barn fra 3 år både på dag- og kveldstid 6 dager i uken, hele året. Teatret er bygget for barn, med små stoler og bord i foajene, og amfiet i salen er tilpasset slik at det er god sikt på alle benkeradene. Trikkestallen har eget figurteaterenseble som gir liv til et mangfold av dukker og forestillinger." Sitat fra ON -Teatermagasin for Oslo Nye Teater 2014.

Tilknyttet (3)
Tatjana Zaitzow (person) – Scenograf, Designer, Figurmaker
Oslo Nye Teater (organisasjon) – Opphavsperson
Full fjert for Fred (produksjon) – Bunraku inspirert figur