Haren

Inngår i produksjon "Den lille muldvarpen som ville vite hvem som hadde bæsjet på hodet hans" (2005) Oslo Nye Trikkestallen.

Haren var en hovedkarakter i produksjonen Den lille muldvarpen som ville vite hvem som hadde bæsjet på hodet hans i regi av Riksteatret.  Dramatiserinen var ved Tine Tomassen etter en bok av Werner Holzwarth med samme tittel. Scenografi og kostymer var ved Birgitte Lie og designer og realisering av teaterfigurer var ved Grete Larsen. Regien var ved Catrine Telle og urpremieren fant sted 2. september 2005 i Askim.

 En ny iscenesettelse ble lansert i 2010 av Oslo Nye Trikkestallen hvor de samme teaterfigurene ble brukt, men rollene ble fortolkst og spilt av teatrets figurteaterensemble. Det var en co-produksjon med Riksteatret. Nypremieren fant sted 20. januar 2010 på Oslo Nye Trikkestallen.

Produksjonen ble gjenoppptatt i 2017 og spilt på Oslo Nye Trikkestallen (vi viser til Scenewebs hjemmeside).   

Informasjon

(Objekt ID 105550)
Objekttype Teaterfigur
Produksjonsdato 2. sep. 2005
Kategori Bunraku inspirert figur
Emneord Barn
Størrelse Ca.75-80 cm.
Lisens

Riksteatret og Oslo Nye Teater.

Copyright.

Teaterfigur

Teaterfigurer, bedre kjent som teaterdukker, har spilt på norske scener i generasjoner, til stor glede for publikum i alle aldersgrupper.

Gå til Teaterfigur

Les mer

Haren ble spilt av Hans Rønningen  i 2010. 

Vi viser til de andre figrene som er registrert under denne produksjonen. Disse er: Muldvarpen, Slakterhunden, Geita, Kua og Grisen. 

Kilder: Oslo Nye Teater.

Giver: Oslo Nye Teater.

Transportert 20.10. 20220.

Materialtyper

Hodet til Haren ble formet i isopor, forsterket med bomullsgas og lim. Det ser ut som om hodet ble trukket av stoff, det samme stoffet som resten av kroppen. Det kan ha vært semsket skinn, men også en imitasjon. Haren hadde lange armer og bein. Det ble sannsynligvis brukt skumgummi til å forme alle kroppsdelene.  

Vurderingen er gjort på bakgrunn av foto. 

Konstruksjon/teknikk

Haren hadde et solid håndtak festet bak i hodet og ett i bakenden for å kunne spille med den. Det var god bevegelighet i den lange halsen til Haren. Figuren hadde også en 'innsnøring' høyt oppe i livet som fungerte som et ledd, godt dekket av et stort slips. Nederst på beina var det førerstenger for å kunne spille med dem. Armene til Haren var lange og hang rett ned eller det fulgte kroppens bevegelser. 

Tilknyttet (5)
Birgitte Lie (person) – Scenograf
Grete Larssen (person) – Designer, Figurmaker
Riksteatret (organisasjon) – Opphavsperson
Oslo Nye Teater (organisasjon) – Opphavsperson
Den lille muldvarpen som ville vite hvem som hadde bæsjet på hodet hans (produksjon) – Bunraku inspirert figur