Geita

Inngår i produksjon "Den lille muldvarpen som ville vite hvem som hadde bæsjet på hodet hans" (2005) Oslo Nye Trikkestallen.

Geita var en av karakter i produksjonen Den lille muldvarpen som ville vite hvem som hadde bæsjet på hodet hans i regi av Riksteatret. Dramatiserinen var ved Tine Tomassen etter en bok av Werner Holzwarth med samme tittel. Scenografi og kostymer var ved Birgitte Lie og design og realisering av teaterfigurer var ved Grete Larsen. Regien var ved Catrine Telle Urpremieren fant sted 2. september 2005 i Askim kulturhus.  

En ny iscenesettelse ble lansert i 2010 av Oslo Nye Trikkestallen hvor de samme teaterfigurene ble brukt, men rollene ble fortolkst og spilt av teatrets figurteaterensemble. Det var en co-produksjonm med Riksteatret. Nypremieren fant sted 20. januar 2010 på Oslo Nye Trikkestallen.

Produsjonen ble gjenoppptatt i 2017 og spilt på Oslo Nye Trikkestallen (vi viser til Scenewebs hjemmeside).   

Informasjon

(Objekt ID 105547)
Objekttype Teaterfigur
Produksjonsdato 2. sep. 2005
Kategori Bunraku inspirert figur
Emneord Barn
Størrelse Ca. 85-90 cm.
Lisens

Riksteatret og Oslo Nye Teater.

Copyright.

Teaterfigur

Teaterfigurer, bedre kjent som teaterdukker, har spilt på norske scener i generasjoner, til stor glede for publikum i alle aldersgrupper.

Gå til Teaterfigur

Les mer

Christine Stoesen spilte Geita i 2005, Suzamme Paalgard i 2010. 

Vi viser til de andre figrene som er registrert under denne produksjonen. Disse er: Muldvarpen, Haren, Slakterhunden, Grisen og Kua.

Kilder: Oslo Nye Teater og Riksteatret.

Giver: Oslo Nye Teater.

Transportert 20.10. 20220.

Supplert 13.02. 2021. 

Materialtyper

Hodet til Geita ble skåret ut i isopor, forsterket med bomullsgas og lim og deretter malt. Halsen ble laget av en bøyelig spiral og trukket med et elastisk stoff. Dette var en danse Geit med lange for- og bakbein og med et blått, kort strutteskjørt.  

Vurderingen er gjort på bakgrunn av foto.

Konstruksjon/teknikk

Geita hadde et håndtak i hodet og muligens en styringsmekanisme i bakenden (?) Ellers kan det se ut som om både for- og bakbein beveget seg fritt etter kroppens uttrykk. Figurspilleren brukte den andre hånden til å bevege Geitas ledd og lemmer og de var mange av. Geita er kategorisert som forenklet bunrakufiguer på grunn av styringsmekanismen som sitter i bakhodet på figuren.

Vurderingen er gjort på bakgrunn av foto. 

Tilknyttet (5)
Birgitte Lie (person) – Scenograf
Grete Larssen (person) – Designer, Figurmaker
Riksteatret (organisasjon) – Opphavsperson
Oslo Nye Teater (organisasjon) – Opphavsperson
Den lille muldvarpen som ville vite hvem som hadde bæsjet på hodet hans (produksjon) – Bunraku inspirert figur