Barnehjemsbarn

Inngår i produksjon "Barnas Wergeland" (2008), Oslo Nye Trikkestallen.

Barnehjemsbarnet  var  en karakteren i produksjonen Barnas Wergeland. Dramatiseringen var ved Knut Wiulsrød, basert på Wergelands poesi. Design og realisering av teaterfigurer var ved Torill Næsheim og regi ved Knut Wiulsrød. Produksjonen hadde urframføring den 10. september 2008 på Oslo Nye Trikkestallen. 

Informasjon

(Objekt ID 105465)
Objekttype Teaterfigur
Produksjonsdato 10. sep. 2008
Kategori Hanskefigur
Emneord Barn
Størrelse Ca. 40 cm.
Lisens

Oslo Nye Teater.

Copyright. 

Teaterfigur

Teaterfigurer, bedre kjent som teaterdukker, har spilt på norske scener i generasjoner, til stor glede for publikum i alle aldersgrupper.

Gå til Teaterfigur

Les mer

Barnehjemsbarnet ble spilt av Nina Bendiksen. 

Kilder: Oslo Nye Teater.

Giver: Oslo Nye Teater. 

Transportert 16.10. 2020.

Materialtyper

Hodet var laget av islopor, det kan ha vært en ferdig produsert isoporkule som ble forsterket med bomullsgas og lim, deretter malt. En liten nese gav figuren profil og øynene var sorte blanke knapper eller stener. På hodet hadde figuren en stikket, gå ulllue. Figuren hadde en underdrakt som var tilpasset spillerens hånd og som holdt hodet og kroppen sammen. Den ytre drakten var en vest av rufsete ull/saueskinn og en blå underdel. Figuren hadde røde votter som synliggjorde hendene.  

Vurdering er gjort på bakgrunn av foto.

Konstruksjon/teknikk

Hanskefiguren var konstruert rundt figurspillerens hånd. Derfor er underdrakten alltid viktig for å kunne kontrollere spillet og de små bevegelsene som disse figurene kan gjøre. Isoporhodet ble plassert på en eller to fingre, sannsynligvis pekefingeren og de andre fingene ble fortelt på figurens høyre og venstre hånd. Håndleddet er viktig for en hanskefigur og hendenes evne til å gripe.  

Vurdering er gjort på bakgrunn av foto. 

Tilknyttet (3)
Torill Næsheim (person) – Designer, Figurmaker
Oslo Nye Teater (organisasjon) – Opphavsperson
Barnas Wergeland (produksjon) – Hanskefigur