Prinsesse Badr-al-Budur

Inngår i produksjon Fra Aladdin og den magiske lampen (2004), Oslo Nye Trikkestallen

Prinsesse Badr-al-Budur var en av hovedfigurene i Oslo Nye Teaters produksjon Aladdin og den magiske lampen, basert på en dramatisering for figurteater av Terje Mærli etter eventyret fra 1001 natt med samme tittel. Christine Lohre var scenograf, Grete Larssen var figurdesigner og -maker, og Terje Mærli hadde ansvar for regi. Produksjonen hadde premiere på Trikkestallen på Torshov 27.08.2004.

Informasjon

(Objekt ID 104033)
Objekttype Teaterfigur
Produksjonsdato 27. aug. 2004
Kategori Stangfigur
Emneord Barn
Størrelse Ca. 70-75 cm høy.
Lisens

Oslo Nye Teater

Copyright.

Teaterfigur

Teaterfigurer, bedre kjent som teaterdukker, har spilt på norske scener i generasjoner, til stor glede for publikum i alle aldersgrupper.

Gå til Teaterfigur

Les mer

Prinsesse Badr-al Budur ble spilt av Suzanne Paalgard. Det var hennes debut som figurspiller.

Sceneweb viser til de andre teaterfigurene som er registrert fra denne produksjonen. Disse er: Aladdin, Kongen, Aladdins mamma og Trollmannen.

KILDER:

Oslo Nye Teater. Program fra produksjonen.

Giver: Oslo Nye Teater.

Transportert 03.09.2020. 

Materialtyper

Ifølge designer og figurmaker Grete Larssen ble hodet til figuren laget av et termoplast-materiale som varmes opp og formes. Materialet stivner når det blir kalt. Hode og ansiktsform ble først modellert i leire og støpt i negative former. Ifølge kilden blir formen mer presis med denne teknikken.

Øyne og øyenbryn var tydelig markerte. Hun hadde en liten krone på hodet og håret hennes var samlet i en usedvanlig frisyre - nærmest som en forlengelse av et diadem hvor håret var festet og sto ut fra hodet. Håret var også dekorert med chiffon som hang ned over skuldrene. Den rosa kjolen var laget av et tynt og lett stoff, muligens silke og/eller chiffon. 

Beskrivelsen er delvis gjort på bakgrumnn av foto. 

Konstruksjon/teknikk

Prinsessens konstruksjon var en klassisk stangfigur med rundstokk festet i hodet og med en forlengelse for figurspilleren til å holde figuren og til å spille med den. En stål-/pianotråd ble festet i hver av figurens hender - for å kunne spille dem. "Skjelettet" var et enkelt skulderparti hvor armene var festet.

Beskrivelsen er gjort på bakgrunn av foto.

Tilknyttet (4)
Christine Lohre (person) – Scenograf
Grete Larssen (person) – Designer, Figurmaker
Oslo Nye Teater (organisasjon) – Opphavsperson
Aladdin og den magiske lampen (produksjon) – Stangfigur