Katt

Inngår i produksjon "Babyteater" (2000), Oslo Nye Teater

Katt var én av to teaterfigurer i produksjonen Babyteater etter idé og dramatisering av Marianne Edvardsen og Kjersti Germeten. Scenografien var ved Per Horn, teaterfigurene ved Kjersti Germeten og regien var et samarbeid mellom henne og Marianne Edvardsen. Produksjonen hadde premiere 18. august 2000 på Oslo Nye Dukketeatret.  

Informasjon

(Objekt ID 103525)
Objekttype Teaterfigur
Produksjonsdato 18. aug. 2000
Kategori Håndfigur
Størrelse Ca. 50 cm.
Lisens

Oslo Nye Teater.

Copyright. 

Teaterfigur

Teaterfigurer, bedre kjent som teaterdukker, har spilt på norske scener i generasjoner, til stor glede for publikum i alle aldersgrupper.

Gå til Teaterfigur

Les mer

I programmet til produksjonen står det følgende: "Historien er en hverdagsfabel om et lite menneskebarn og en katt. Gjennom musikk av Claude Debussy møter de publikum og hverandre. To av Dukketeatrets faste medarbeidere, Kjersti Germeten og Maianne Edvardsen, har laget forestillingen for et yngre publikum enn vi noensinne har satset på."

Marianne Edvardsen spilte Katt. Den andre rollen var Et menneskebarn. Denne figuren er registrert i databasen. Både Et menneskebarn og Katt er registrert på fotoet. 

Kilder:

Oslo Nye Teater. Program for forestillingen.

Giver: Oslo Nye Teater. 

Transportert 24.8.2020. 

Materialtyper

Hodet til Katt ble skåret ut i isopor og forsterket med bomullsgas og trelim. Hele figuren var sydd av et mørkt og litt loddent stoff. Beina og labbene kunne høyst sannsynlig beveges i leddfestet. Figuren hadde minnet om en leketøy-/kosefigur. 

Vurdering er gjort på bakgrunn av foto. 

Konstruksjon/teknikk

Katt hadde førerstang i hodet og spiral i kroppen for å kunne bevege den under spillet. 

Vurdering er gjort på bakgrunn av foto, pluss informasjon fra figurspiller. 

Annen info

I entré, Oslo Nye Teater våren 2005 står det følgende: "Det er vanskelig å tenke seg Oslo Nye Teaters dukketeater uten Kjersti Germeten. Kjersti døde plutselig i høst, 29. oktober, midt under en forestilling. Hun ble 61 år gammel. (...) For sine kollegaer var Kjersti uortotoks, generøs og en stor inspirasjonskilde. Det er et stort tomrom etter henne, et tomrom vi bare kan forsøke å fylle ved å arbeide videre i hennes ånd. Vi vil savne henne lenge. Marianne Edvardsen, venn og kollega".

Tilknyttet
Per Horn (person) – Scenograf
Kjersti Germeten (person) – Figurmaker
Oslo Nye Teater (organisasjon) – Opphavsperson
Babyteater (produksjon) – Håndfigur