Trollet

Inngår i produksjon "Askeladden og de tre prinsesser i Berget det blå" (2008), Oslo Nye Trikkestallen.

Trollet var en av figurene i produksjonen Askeladden og de tre prinsesser i Berget det blådramatisert av Jesper Halle etter eventyret med samme tittel av Asbjørnsen og Moe. Scenografien var ved Hans Petter Harboe, figurdesign og realisering av teaterfigurer ved Sigrid Kristoffersen. Line Rosvoll hadde ansvar for regi. Produksjonen hadde premiere 2. april 2008 på Trikkestallen på Torshov. 

Informasjon

(Objekt ID 102607)
Objekttype Teaterfigur
Produksjonsdato 2. apr. 2008
Kategori Andre figurer
Emneord Barn
Størrelse Stort!
Lisens

Oslo Nye Teater.

Copyright. 

Teaterfigur

Teaterfigurer, bedre kjent som teaterdukker, har spilt på norske scener i generasjoner, til stor glede for publikum i alle aldersgrupper.

Gå til Teaterfigur

Les mer

Trollet ble spilt av Per Skjølsvik. 

Vi viser til de andre figurene som er registrert under denne produksjonen. De er De tre prinsesser, Askeladden og Gullfuglen. 

Kilder: Oslo Nye Teater.

Giver: Oslo Nye Teater.

Transportert 14.7. 2020. 

Materialtyper

Hodet til Trollet ble skåret ut i skumgumme på en slik måte at kuttene gav overflaten en ugjeven struktur. Det skallede hodet hadde utstående ører. Alt var stort på dette hodet. Pupillene var blanke og sannsynligvis av glass. Trollet hadde også to store hender som var laget av samme skumgummi materiale som hodet. Mer var ikke synlig av trollet, men det ruvet i forhold til størrelsen på de andre figurene. 

Vurderingen er gjort på bakgrunn av foto. 

Konstruksjon/teknikk

Inne i hodet til Trollet var det enten et håndtak for figurspilleren eller så var Trollhodet plassert på hodet til figurspilleren. Sannsynligvis det siste. Hendene var også laget av skumgummi og neppe festet til hode eller kroppen. De kunne spille 'fritt' og da med én figurspiller for hver hånd. Trollet var ruvende i kraft av sin størrelse, men også sitt utseende.  

Vurderingen er gjort på bakgrunn av foto. 

Tilknyttet (4)
Hans Petter Harboe (person) – Scenograf
Sigrid Kristoffersen (person) – Designer, Figurmaker
Oslo Nye Teater (organisasjon) – Opphavsperson
Askeladden og de tre prinsesser i Berget det blå (produksjon) – Andre figurer