De tre prinsesser

Inngår i produksjon "Askeladden og de tre prinsesser i Berget det blå" (2008), Oslo Nye Trikkestallen.

De tre prinsesser var hovedpersonene i produksjonen Askeladden og de tre prinsesser i Berget det blådramatisert av Jesper Halle etter eventyret med samme tittel av Asbjørnsen og Moe. Scenografien var ved Hans Petter Harboe, figurdesign og realisering av teaterfigurer ved Sigrid Kristoffersen. Line Rosvoll hadde ansvar for regi. Produksjonen hadde premiere 2. april 2008 på Trikkestallen på Torshov. 

Informasjon

(Objekt ID 102606)
Objekttype Teaterfigur
Produksjonsdato 2. apr. 2008
Kategori Stangfigur
Emneord Barn og unge
Størrelse Ca. 50 cm.
Lisens

Oslo Nye Teater.

Copyright.

Teaterfigur

Teaterfigurer, bedre kjent som teaterdukker, har spilt på norske scener i generasjoner, til stor glede for publikum i alle aldersgrupper.

Gå til Teaterfigur

Les mer

Anne Stray alternerte med Marianne Edvardesen om å spille én av prinsessene, det er uklart hvem som er hvem av de to andre prinsessene. 

Vi viser til de andre figurene som er registrert under denne produksjonen. Disse er Askeladden, Gullfuglen og Trollet. 

Kilder: Oslo Nye Teater.

Giver: Oslo Nye Teatr.

Transportert 14.7. 2020. 

Materialtyper

Hodene ble høys sannsynlig skåret ut i isopor, forsterket med bomullsgas og lim, pusset, sparklet og malt. De hadde alle klare og uttrykksfulle anskikttrekk. Høye og smale kroner var plassert på hodene til hver av dem og det var lagt stor flid med hårfrisyrene. De tre hadde vakre kjoler i silke og / eller taft med perlebroderien rundt halslinningene. Fargemessig var det holdt i flyblå og grått, beige og rustrødt og den tredje i gullkjole og blondt hår. De var svært gjennoførte med vakre detaljer, tekstiler og farger. 

Denne vurderingen er gjort på bakgrunn av foto. 

Konstruksjon/teknikk

De tre prinsesser var alle konstuert etter tradisjonelle prinsipper for stangfigurer; rundstokk i hodet og stang/pianotråd festet i hver av figurenes hånd. Spillegrepet var, som på stangfigurer generelt, i forlengelsen av rundstokken fra figurenes hoder.

Vurderingen er gjort på bakgrunn av foto. 

Tilknyttet
Hans Petter Harboe (person) – Scenograf
Sigrid Kristoffersen (person) – Designer, Figurmaker
Oslo Nye Teater (organisasjon) – Opphavsperson
Askeladden og de tre prinsesser i Berget det blå (produksjon) – Stangfigur