Et menneskebarn

Inngår i produksjon "Babyteater" (2000), Oslo Nye Teater

Et menneskebarn var én av to teaterfigurer i produksjonen Babyteater etter idé og dramatisering av Marianne Edvardsen og Kjersti Germeten. Scenografien var ved Per Horn, teaterfigurene  ved Kjersti Germeten og regien var et samarbeid mellom henne og Marianne Edvardsen. Produksjonen hadde premiere 18. august 2000 på Oslo Nye Dukketeatret.  

Informasjon

(Objekt ID 102329)
Objekttype Teaterfigur
Produksjonsdato 18. aug. 2000
Kategori Håndfigur
Størrelse Ca. 60-65 cm i høyde.
Lisens

Oslo Nye Teater.

Copyright. 

Teaterfigur

Teaterfigurer, bedre kjent som teaterdukker, har spilt på norske scener i generasjoner, til stor glede for publikum i alle aldersgrupper.

Gå til Teaterfigur

Les mer

I programmet til produksjonen står det følgende: "Historien er en hverdagsfabel om et lite menneskebarn og en katt. Gjennom musikk av Claude Debussy møter de publikum og hverandre. To av Dukketeatrets faste medarbeidere, Kjersti Germeten og Maianne Edvardsen, har laget forestillingen for et yngre publikum enn vi noensinne har satset på."

Kjersti Germeten spilte Menneskebarnet. Den andre figuren var Katt som også er registrert i denne databasen.

Kilder: Oslo Nye Teater. Program for forestillingen. Bergens Tidende. 

Giver: Oslo Nye Teater. 

Transportert 24.8.2020. 

Materialtyper

Menneskebarnet var myk som en 'filledukke' og trolig også laget som en filledukke. Et formateriale gav form til kroppen som var sydd av et mykt og syntetisk materiale. Det var de store og mørke øynene som gav uttrykk til ansiktet. De var fulle av spørsmål og undring. 

Figurspiller Marianne har gitt informasjon om figuren. 

Konstruksjon/teknikk

Hodet hadde en fast form som sannsynligvis var laget av isopor og forsterket med bomullssgas og lim.  Kroppen var myk og kunne formes i forskjellige posisjoner. Både hodet og kroppen var laget av det samme myke materialet. I hodet på Menneskebarnet var det et håndtak som figurspilleren kunne holde i og spille med figuren. 

Figurspiller Marianne har gitt informasjon om figuren. 

Annen info

I programmet står det følgende: "Dukketeatrets fast publikum er hovedsakelig barn. Ofte ser vi at det sitter noen enda mindre barn enn de forestillingen er laget for på de voksne fangene rundt omkringi salen. Og disse små følger ofte forbløffende godt og intenst med på alt som skjer. Nå har vi laget teater for disse som sitter på fangene og "bare" er med!" 

Lørdag den 30. 10 2004 sto det i Bergens Tidende (BT):

"I går ettermiddag fikk skuespiller Kjersti Gerneten (61) hjertestans under forestillingen på Den Nationale Scene. En lege var tilsted i salen, men livet hennes sto ikke til å redde."

Den tragiske hendelsen skjedde under oppføringen av Babyteater,  den siste 13 planlagte på teatret.  

BT skriver samme dag: "Et stort tap for teatret. Dette er et sjokk og et veldig stort tap for oss, sier teatersjef Svein Sturla Hungnes ved Oslo Nye til BA." Videre sier Hungnes i samme artikkel: "Hun var et unikum, en av dem vi kan si "grand, old lady" om." (O. Sundvor). 

Tilknyttet (4)
Per Horn (person) – Scenograf
Kjersti Germeten (person) – Figurmaker
Oslo Nye Teater (organisasjon) – Opphavsperson
Babyteater (produksjon) – Håndfigur