Oteren Olli

Inngår i produksjon "Samson og Roberto" (2003), Oslo Nye Trikkestallen

Oteren Olli var en av teaterfigurene i produksjonen Samson og Roberto basert på en dramatisering av Axel Hellstenius etter Ingvar Ambjørnsens bok Arven etter onkel Rin-Tin-Tel. Scenografi, design og teaterfigurer var ved Lisbeth Narud og Thea Stabell var regissør. Urpremieren fant sted den 30. august 2003 på Trikkestallen på Torshov.  

Informasjon

(Objekt ID 101168)
Objekttype Teaterfigur
Produksjonsdato 30. aug. 2003
Kategori Figurspiller og figur
Emneord Barn
Størrelse Ca. 30 cm. høy pluss figurspillerens bein.
Lisens

Oslo Nye Teater.

Copyright.

Teaterfigur

Teaterfigurer, bedre kjent som teaterdukker, har spilt på norske scener i generasjoner, til stor glede for publikum i alle aldersgrupper.

Gå til Teaterfigur

Les mer

Fra programmet er det sakset følgende: "Hvem deler en ussel hybel øst i byen der solen nesten aldri viser seg? Hvem får sitt livs første brev en regnfull torsdag i april? Hvem har arvet en ukjent onkel? Hvem vet hva man da gjør?

Svaret er: Samson og Roberto!"

Den supereffektive oteren og reparatøren Olli løser det meste i denne produskjonen. 

Oteren Olli ble spilt av Marianne Edvardsen.

Vi viser til de andre teaterfigurene som er registrert under denne produksjonen. Disse er: Samson, Roberto og von Struts.

Kilder: Oslo Nye Teater. Programmet til produksjonen. 

Giver: Oslo Nye Teater.

Transportert 8.6.2020. 

Materialtyper

Hodet til Olli ble sannsynligvis støpt på en form av leire fordi den var hul inne i hodet. Den øvre halvdelen av ansiktet  ble dekket med fuskepels og den andre halvdelen ble dekke med tynt pusseskinn. Pupillene var av sort glass og figuren hadde et framskutt hakeparti. 

Overkroppen til Olli var av løse tøy- og skinnstykker som hang ned fra halsen. De hadde lengder på ca. 30 cm. Resten av figurens kropp var figurspillerens egen kropp og ben. Figurspilleren hadde også arbeidshansker på hendene som illuderte Ollis ivrige hender.  

Informasjon gitt av figurspiller. 

Konstruksjon/teknikk

Bak i hodet på Olli var det et håndtak som figurspilleren kunne holde i og spille med figuren. Figuren hadde en rød caps på hodet. Figurspilleren holdt hodet og overkroppen til figurens foran sin egen kropp og brukte sine egne bein som figurens bein. På føttene hadde figurspilleren røde sko. Det var med andre ord en kombinasjon av Ollis fysisk figur og figurspillers kropp som gestaltet figuren. Figurspillerens hadde arbeidshansker på hendene som illuderte Ollis hender. Armene til figurspilleren var dekket av bider av skinn. Fra halsen til Olli hang det stykker av skinn, fuskepels og fløyel som var figurens overkropp.

Figurspiller har gitt informasjon om denne  figuren. 

Tilknyttet (3)
Lisbeth Narud (person) – Scenograf, Designer, Figurmaker
Oslo Nye Teater (organisasjon) – Opphavsperson
Samson & Roberto (produksjon) – Figurspiller og figur