Body-builder

Inngår i produksjon "Speiltrollet" (1986), Oslo Nye Teater

Body-builder var en av teaterfigurene i produksjonen Speitrollet basert på skuespill av Else Ferden Bringsværd. Scenografien var ved Hans Petter Harboe og design og produksjon av teaterfigurer var ved Kari Noreger. Kjersti Germeten hadde regien. Speiltrollet hadde urpremiere den 19. september 1986 på Oslo Nye Dukketeatret.

Informasjon

(Objekt ID 100534)
Objekttype Teaterfigur
Produksjonsdato 19. sep. 1986
Kategori Stangfigur
Emneord Stangfigur
Størrelse Ca 80 cm i høyde.
Lisens

Oslo Nye Teater.

Copyright. 

Teaterfigur

Teaterfigurer, bedre kjent som teaterdukker, har spilt på norske scener i generasjoner, til stor glede for publikum i alle aldersgrupper.

Gå til Teaterfigur

Les mer

Teaterkritiker Magnhild Aalen  skriver følgende: "Trollet er ikke gjemt bak et veggspeil, men nede i et speilklart vann. Over det flyr stykkets hovedpersoner, spurveparet Kalle og Trille, men de som nyter av å speile seg i det er noen merkelige og selvsikre fugler: den flotte Trendy, den langhalsede, ivrige plystrende Kvitrefia og den stornebbete, tannglisende Body-builder med veldige muskler. Med sin selvskryt vil de friste de små grå spurvene til å selge sin sjel til speiltrollet for å forvandles til store, vakre, veilsyngende fugler." (Vårt land 6. oktober,1986).

Body-builder ble spilt av Knut Wiulsrød.

Vi viser til den andre figuren som er registrert i denne databasen som er Ugla. 

Kilder:

Oslo Nye Teater.

Giver

Oslo Nye Teater

Transportert 28. 05. 2020. 

Materialtyper

Hodet og kroppen til denne figuren ble formet i isopor og forsterket med bomullsgas og lim. Deretter ble den pusset og malt. Store deler av armene ble laget av spiral og trukket med stoff. En liten trøye og bukse understreker figurens muskelkraft. Alle kroppsdelene er overdimensjonert; her er det   Body-builderen som viser seg fram.

Vurdering er gjort på bakgrunn av foto. 

Konstruksjon/teknikk

Konstruksjonen og teknikken til denne figuren var enkel, det vil si en stang gjennom hodet og hele kroppen - med forlengelse for figurspilleren for å kunne holde i og spille med figuren. Spiralene i armene gjorde at de dinglet med kroppen, mer eller mindre kontrollert.  

Vurdering er gjort på bakgrunn av foto. 

Tilknyttet (4)
Hans Petter Harboe (person) – Scenograf
Kari Noreger (person) – Designer, Figurmaker
Oslo Nye Teater (organisasjon) – Opphavsperson
Speiltrollet (produksjon) – Stangfigur