Herbert

Inngår i produksjon "Kjøttbeinmysteriet" (1998), Oslo Nye Dukketeater

Herbert var en av teaterfigurene i produksjonen Kjøttbeinmysteriet av Jon Hollen. Bearbeidelsen av manus ble gjort av Bjørn Sæter som også var regissør. Scenografien var ved Per Olav Austdahl og figurmaker var Kari Noreger. Produksjonen hadde urpremiere den 15. mai 1998 på Oslo Nye Dukketeatret.

Informasjon

(Objekt ID 100466)
Objekttype Teaterfigur
Produksjonsdato 15. mai. 1998
Kategori Stangfigur
Emneord Barn, Stangfigur
Størrelse Ca. 60 cm høyde.
Lisens

Oslo Nye Teater.

Copyright. 

Teaterfigur

Teaterfigurer, bedre kjent som teaterdukker, har spilt på norske scener i generasjoner, til stor glede for publikum i alle aldersgrupper.

Gå til Teaterfigur

Les mer

Herbert ble spilt av Kjersti Germeten

Vi viser til de andre figurene som er registrert i denne produksjonen. De er: Smygen, Femi, Herbert og Øreklaff.


Kilder: Oslo Nye Teater.

Giver:

Oslo Nye Teater.

Transportert 26.05. 2020. 

Materialtyper

Hodet til Herbert ble skåret ut i isopor og forsterket med bomullsgas og lim. Deretter ble det malt. Klinkekuler til pupiller gir det klare og skarpe blikket til figuren. Ørene ble laget av skumgummi og potene av isopor. De ble forsterket og trukket med tekstil. Figuren har flere uttrykksfulle detaljer i ansiktet, som værhår, kinnskjegg og buskete øyenbryn. Figuren har en kappe sannsynligvis  av en pelsimitasjon med beslag som illuderer status og posisjon.  

Konstruksjon/teknikk

Herbert var en stangfigur med rundstokk i hodet og stang i hver av hendene. Figurspillerens arm og hånd var inne i drakten til figuren og holdt / spilte med den ved hjelp av rundstokken. De to stengene fra hver av hendene ble koordinert og spilt med ved hjelp av den andre hånden til figurspilleren. 

Tilknyttet (4)
Per Olav Austdahl (person) – Scenograf
Kari Noreger (person) – Figurmaker
Oslo Nye Teater (organisasjon) – Opphavsperson
Kjøttbeinmysteriet (produksjon) – Stangfigur