Helene Harefrøken

Inngår i produksjon "Sirkus Mikkelikski" (1993), Oslo Nye Teater

Helene Harefrøken var en av teaterfigurene i produksjonen Sirkus Mikkelikski, dramatisert av Harry Guttormsen etter en fortelling av Alf Prøysen med samme tittel. Scenografi og kostymedesign var ved Christian Egemar, figurdesign og figurmaker var Kari Noreger og regien var ved Harry Guttormsen. Produksjonen hadde premiere på Oslo Nye Dukketeatret den 17. september 1993.  

Informasjon

(Objekt ID 100361)
Objekttype Teaterfigur
Produksjonsdato 17. sep. 1993
Kategori Stangfigur
Emneord Barn
Størrelse Ca. 50-60 cm høy.
Lisens

Oslo Nye Teater.

Copyright.

Teaterfigur

Teaterfigurer, bedre kjent som teaterdukker, har spilt på norske scener i generasjoner, til stor glede for publikum i alle aldersgrupper.

Gå til Teaterfigur

Les mer

Kjersti Germenten spilte Helene Harefrøken. 

Vi viser til den andre figuren som er registrert under denne produksjonen som er Bolla Pinnsvin. 


Kilder: Oslo Nye Teater.

Giver: Oslo Nye Teater.

Transportert 27.5. 2020. 

Materialtyper

Hele figuren med hode, ører,  over- og underkropp, armer, bein og lange føtter ble formet i skumgummi. Det ble malt direkte på skumgummien. Øynene er store og nesetippen rosa, figuren er lys foran på brystet og på den den bustete halestjerten. 

Informasjon er gitt av figurmaker. 

Konstruksjon/teknikk

Figuren ble konstruert med en stang fra hodet og gjennom hele kroppen. Figurspilleren holder i og spiller med figuren gjennom forlengelsen av denne stangen. Det ser ut som om figuren består av tre deler som kan beveges uavhengig av hverandre; hodet, overkopp og hofter og bein. Bevegelsen på disse tre kroppsdelene må bli å bevege dem rundt stangen som en akse.

Informasjon er gitt av figurmaker. 

Annen info

Det er reistrert et foto med flere teaterfigurer osammen med to av figurspillerne. Figurene er følgende fra venste; Bolla Pinnsvin, Kråka, Helene Harefrøken, Nøtteliten, Mikkel Rev og Ola Rådy (foran). De to medvirkendeer (fra venstre) er: Stein Kiran og Per Skjølsvik. 

Tilknyttet (4)
Christian Egemar (person) – Scenograf
Kari Noreger (person) – Designer, Figurmaker
Oslo Nye Teater (organisasjon) – Opphavsperson
Sirkus Mikkelikski (produksjon) – Stangfigur