Bolla Pinnsvin

Inngår i produksjon "Sirkus Mikkeliski" (1993), Oslo Nye Teater

Bolla Pinnsvin var en av figurene i produksjonen Sirkus Mikkelikski, dramatisert av Harry Guttormsen etter en fortelling av Alf Prøysen med samme tittel. Scenografi og kostymedesign var ved Christian Egemar, figurdesign og figurmaker var Kari Noreger og regien ved Harry Guttormsen. Produksjonen hadde premiere på Oslo Nye Dukketeatret den 17. september 1993.  

Informasjon

(Objekt ID 100357)
Objekttype Teaterfigur
Produksjonsdato 17. sep. 1993
Kategori Hanskefigur
Emneord Barn
Størrelse Ca. 35-40 cm i høyde.
Lisens

Oslo Nye Teater.

Copyright.

Teaterfigur

Teaterfigurer, bedre kjent som teaterdukker, har spilt på norske scener i generasjoner, til stor glede for publikum i alle aldersgrupper.

Gå til Teaterfigur

Les mer

I sin anmeldesles konkluderer Anne Helgesen med følgende: "Det er mye bra og underholdende i "Sirkus Mikkelliski", men det blir feil å gjøre Prøysens figurer til en-dimensjonale klisjéer, det blir feil når det meste av sangene som karkateriserer figurene, er fjernet. Hva blir det igjen av innholdet når publikum ikke får anledning til å bli glad i dem tross deres feil og mangler?" Ånd i hanske, nr. 1 (1994:45).

Marianne Edvardsen spilte Bolla Pinnsvin. 

Vi viser til den andre figuren som er registrert under denne produksjonen som er Helene Harefrøken. 

Kilder:

Oslo Nye Teater.

Ånd i hanske, nr.1, 1994.

Giver: 

Oslo Nye Teater. Transportert 27.5. 2020. 

Materialtyper

Hodet og labbene til figuren var formet i skumgummi og det ble malt direkte på den. Piggene er trolig også av skumgummi, muligens ble de stivet opp.  Kroppen var vattert og figuren hadde et lite skjørt som var laget av bomull. 

Informasjon er gitt av figurmaker. 

Konstruksjon/teknikk

Hanskefiguren Bolla Pinnsvin var polstret slik at figuren var rund i formen og gav  plass til figurspilleren hånd inne i kroppen. Vanligvis sys en hanske tilpasset figurspillerens hånd som kostymet tres over. Den er nødvendig for at spilleren  har kontroll over figuren under spillet. 

Infomasjon er gitt av figurmaker. 

Annen info

Det er reistrert et foto med flere teaterfigurer sammen med to av figurspillerne. Figurene er følgende (fra venste); Bolla Pinnsvin, Kråka, Helene Harefrøken, Nøtteliten, Mikkel Rev og Ola Rådy (foran). De to medvirkendeer (fra venstre): Stein Kiran og Per Skjølsvik. 

Tilknyttet (4)
Christian Egemar (person) – Scenograf
Kari Noreger (person) – Designer, Figurmaker
Oslo Nye Teater (organisasjon) – Opphavsperson
Sirkus Mikkelikski (produksjon) – Hanskefigur