Tittel Filtype Publiseringsdato Last ned
Artikkel av Svein Gundersen om Oslo Teatersenter (2001) pdf 2005 Last ned

Oslo Teatersenter

Oslo teatersenter (OTS) har lokaler i Tøyen Trafo (som er det offisielle navnet eieren Kulturetaten bruker). Resten av huset består av kunstneratelierer, som også leies ut av Kulturetaten.

Den offisielle åpningen av Tøyen Trafo, fant sted 2. september 1975. Bygget hadde da fått ti billedhuggeratelierer, seks maleratelierer, et fellesverksted for seks tekstilkunstnere, to øvingslokaler for teater, og kontorer for Amatørteateresenteret i Oslo.

Tøyen Trafostasjon er et byggverk fra 1915 i nyklassisistisk industristil, tegnet av arkitekt Thorvald  Astrup. Tomten var i sin tid utpekt som første alternativ da man skulle bygge slott i hovedstaden.

Informasjon

(Objekt ID 68063)
Objekttype Organisasjon
Også kjent som OTS / TRAFO
Organisasjonstype Kunstnersenter
Hovedfokus Teater
Etablert 2. sep. 1975
Nettsted OSLO TEATERSENTER

Kontaktinformasjon

Adresse Oslo

Annen informasjon

Organisasjonsform Annen/Ukjent
Les mer

Oslo teatersenter har tre kjerneområder:

- Tilbud til utøvere innen scenekunst: For utøvende scenekunstnere er Oslo teatersenter en møteplass med flere bruksområder. OTS tilbyr øvingslokaler, nettverk, kostymer, rekvisitter, kurs, arrangementer og mye mer. Oslo teatersenter har fem store produksjonslokaler til utleie.

- Scenekunst for og med barn og unge: Et flaggskip for Oslo teatersenter er kompetanse innen området scenekunst for og med barn og unge. Vi skal gi barn og unge en tydelig stemme og et profesjonelt rammeverk for å utøve og utforske kunst. OTS drifter Oslo teaterskole med 6 grupper i alderen 7-18 år, og arrangerer Rampelysfestivalen.

- Frie og frivillige medlemsgrupper: Frie og frivillige scenekunstgrupper kan bli medlemmer i nettverket Scenekunst+ på Oslo teatersenter. Medlemmer har en tettere tilknytning til OTS, med fordeler og eierskap, og mulighet til å søke støtte fra Oslo teatersenter.

KILDER: 

Gundersen, Svein: Trafo gjennom 30 år. 1975-2005, 2005

Spillesteder (1)
Coproduksjoner (4)
Tittel Premiere
7 % Samisk – 11. des. 2022
IRL – 11. des. 2022 – The Bloated Theatre Company
Vi snakker for oss selv – 11. nov. 2022 – Teater Leikhus
When boys cry – 11. nov. 2022 – Thomas of Norway