Profesjonell dansetrening

Også kjent somProda
OrganisasjonstypeKompetansesenter
HovedfokusDans
Etablert21. mai 1989
Epostpost@proda.no
Nettstedwww.proda.no

Om Profesjonell dansetrening

Proda er en selvstendig stiftelse. Formålet er å arbeide for å fremme et kontinuerlig tilbud om gratis daglig trening, danseteknisk og faglig utvikling for profesjonelle dansekunstnere, uavhengig av organisasjonsmessig tilknytning.

Proda er en forkortelse for Profesjonell Dansetrening.

Les mer

 • Images (0)
 • Video (0)
 • Audio (0)
 • Files (0)

  Tilknyttet

  Vis mindre

  Vis alle

  Mer om Profesjonell dansetrening

  Proda ble opprettet i 1988 etter initiativ fra Norsk Ballettforbund (nå Norske Dansekunstnere, forbundet for dansere, koreografer og pedagoger). Tiltaket ble støttet av Kulturdepartementet som et ledd i å bedre denne kunstnergruppens arbeids- og levekår.

  Utøvelse og formidling av dans stiller særlige krav til kontinuerlig, spesifikk trening. Proda arrangerer treningsklasser innenfor alle danseuttrykk og kommer derfor alle som arbeider med dans til gode.

  Proda er en viktig del av infrastrukturen på dansefeltet og fungerer som ressurssentre og møteplasser rundt om i landet. Proda finansieres hovedsaklig med statsstøtte, men har også stort drifts/kulturtilskudd fra Oslo kommune og økonomisk tilskudd fra flere andre kommuner og fylkeskommuner.
  For å benytte seg av tilbudet, stilles kriterer om 3 års høyskole/fagutdannelse i dans og/eller flere års profesjonelt virke.

  Kilde: Proda webside. 25.10.2010: www.proda.no.