Marianne Skjeldal

Marianne Skjeldal  (f. 1979) er skapende og utøvende danser og scenekunstner utdannet fra Skolen for Samtidsdans i 2002. Hun har vært involvert i flere årelange samarbeid med ulike koreografer/regissører, blant andre Karstein Solli siden 2003- og Henriette Pedersen 1999-2009, og jobber nå med bl.a. Kompani iRO.

Informasjon

(Objekt ID 772)
Objekttype Person
Født 1979
Funksjoner Danser
Nasjonalitet Norsk
Kjønn Kvinne
Epost mskjeld@broadpark.no
Les mer

Marianne produserer egne forestillinger i skjæringspunktet mellom dans/teater-og performance i samarbeid med kunstnere fra ulike felt. Hun har en egen interesse for bevegelse kombinert med tekst, stemmearbeid og site-specific- arbeid. Forestillingen ”Ned i mosen med deg, menneske!” hadde premiere på Hvalstrand Bad høsten 2010.

Marianne medvirket idet 3-årige Prosjekt Isadora og i det internasjonale Glitterbird Project-art for the very young, i produksjoner med og for barn og unge. Med Karstein Solli Produksjoner har hun medvirket i bl.a. publikumssuksessen Readymade Baby.

Som utøver har hun turnert i Norden, Europa, U.S.A. og Sør-Amerika. Hun har undervist og gitt workshops i stemmearbeid og bevegelse i Norge, Nederland, Chile og Brasil. 

Marianne ble tildelt Statens Kunstnerstipends Arbeidsstipend for yngre nyetablerte kunstnere for 2 år (2011-2012).

Kilde:


Epost fra Marianne Skjeldal, 11.06.2012

Utdanning

2002    Skolen for Samtidsdans