Teater UNO

Teater UNO ble etablert i Bergen våren 2005 og består av Annicke Gill og hennes dukker. Gruppen har som satsingsområde kulturformidling til barn og unge med hovedvekt på drama og teater.  

Informasjon

(Objekt ID 5685)
Objekttype Organisasjon
Organisasjonstype Teatergruppe
Hovedfokus Barn og unge, Figurteater
Etablert 1. apr. 2005
Epost annicke.gill@online.no
Nettsted

Kontaktinformasjon

Adresse Kirsten Flagstadsvei 45, 5143 Fyllingsdalen
E-post annicke.gill@online.no
Telefon 55 16 56 09
416 29 475

Annen informasjon

Organisasjonsform Enkeltpersonsforetak/ENK
Les mer

Teater UNO spiller forestillinger der en blander figurer og roller og spiller for barn i alle aldre. Hjelp til å lage dukker til forestillinger har Teater UNO blant annet fått av Dukkenikkerne. Annicke Gill og dukkene hennes har vært hyppige gjester i Barnas Kulturhus i Bergen og har vært på flere turneer i Hordaland og Sogn og Fjordane.

Teater UNO har også deltatt på teaterfestivalen Mini-Midi-Maxi i Bergen (2005). Annicke Gill er opptatt av at teater skal ta opp temaer som er viktige for barn og som angår dem. Underholdning er bra, men hun vil gjerne bidra til å sette fokus på de litt større tingene i livet. "All god kunst er underholdende", sier Annicke Gill og har et ønske om å si barna noe om det å være menneske og å sette livets små og store spørsmål i fokus. Målet hennes er å berøre sitt publikum, skape mening og sammenheng i tilværelsen for barn i en fragmenter hverdag på alle plan, og gi dem noe "å bite i". "Jeg ønsker å være med å lage teater som gir noe mer enn "bare" underholdning, som tar barn på alvor og får dem i tale og dialog." 

Kilder: Teater Uno, www.teateruno.no: http://www.teateruno.no/

Ludvigsen, Birthe-Lisbeth: Frie teatergrupper og prosjektteater i Bergen, 1970-2006 - en kontekstualisert oversikt og beskrivelse, Uib 2007,  

Egne produksjoner (4)
Tittel Premiere
Ofelias Skyggeteater – 22. jan. 2010
Farvel, herr Muffin – 2006
Julepresangen – 2005
Karlsen får det ikke til
Spilleplan
Tittel Premiere
Ofelias Skyggeteater – 22. jan. 2010 – Lys levende Adele, Teater UNO
Farvel, herr Muffin – 2006 – Teater UNO
Julepresangen – 2005 – Teater UNO
Tilknyttede personer (4)
Annicke Gill Haukås – Skuespiller
Annicke Gill Haukås – Tekst
Annicke Gill Haukås – Dukkespiller
Annicke Gill Haukås – Annet
Det finnes ingen vedlegg tilhørende dette objektet. Om du har bilder eller andre relevante vedlegg, kan du sende disse til oss på e-post: redaksjon@sceneweb.no
Rapportér feil eller mangler