dybwikdans

OrganisasjonstypeDansegruppe
HovedfokusDans, Barn og unge, Undervisning
Etablert1. jan. 1999
Epostdybwikdans@runbox.no
Nettstedhttp://www.dybwikdans.no
UttrykksformerDans

Om dybwikdans

Dansekompaniet dybwikdans har produsert arbeider for det tradisjonelle scenerom og uterommet siden 1999. Kompaniet ønsker å synliggjøre samtidsdans for barn, ungdom og voksne. Kunstnerisk leder Siri Dybwik er ansatt i full stilling ved Universitetet i Stavanger (UIS), med hovedansvar for moderne dans, utøvende disiplin. Kompaniet består av koreograf, musikalsk leder og fem dansere.

Les mer

  • Images (0)
  • Video (0)
  • Audio (0)
  • Files (0)

Tilknyttet

Vis mindre

Vis alle

Mer om dybwikdans

Blant dybwikdans' særtrekk er bruken av levende musikk der musikerne utgjør en del av det sceniske uttrykket. Kompaniet dybwikdans lager forestillinger for det tradisjonelle scenerommet, men jobber også med en utforskning av det offentlige rom. Stedsspesifikke installasjoner er et av koreografens utforskningsområder. dybwikdans har de siste årene hatt en stor produksjon både i uterommet og i det tradisjonelle scenerommet.

Kompaniet har både spilt forestillinger som kveldsforestillinger i kulturhus og som dagforestillinger gjennom Den Kulturelle Skolesekken. Koreograf Siri Dybwik er opptatt av å skape nye arenaer for samtidsdans og i hennes barneforestillinger legger hun vekt på nærhet mellom utøvere og publikum.

Dansekompaniet dybwikdans mottar driftstilskudd fra Stavanger kommune og kompaniets produksjoner er årlig støttet av Stavanger kommune, Sandnes kommune, Rogaland fylkeskommune.

Koreograf Siri Dybwik jobber i tillegg som førsteamanuensis ved Universitetet i Stavanger hvor dybwikdans' produksjoner danner utgangspunkt for hennes kunstfaglige forskningsarbeid.

Kilde: Danse-og teatersentrum, danseogteatersentrum.no, 15.02.11, http://www.danseogteatersentrum.no/sck/members.shtml?lang=nor&sam=&cat=3&gen=DAN&cou=&cri=&act=apre&typ=per&aid=119