ON AIR productions

OrganisasjonstypeKunstnergruppe
HovedfokusTverrkunstnerisk
Epostinfo@onairproductions.info
NettstedON AIR productions

Om ON AIR productions

ON AIR productions er et tverrestetisk samarbeid mellom regissør og koreograf Frauke Havemann, videokunstner Eric Schefter og skuespiller Neal Wach. Gruppen ON AIR ble formet i 2002.

Les mer

 • Images (0)
 • Video (0)
 • Audio (0)
 • Files (0)

  Egne produksjoner

  Tilknyttet

  Mer om ON AIR productions

  Om ON AIR productions:

  Minne:
  I 2002 slo koreograf og regissør Frauke Havemann seg sammen med videokunstner Eric Schefter og utøver Neal Wach for å undersøke mulighetene for å kombinere levende performance of forhåndsfilmet videomateriale. De begynte å øve og å spille inn med utgangspunkt i en samling allerede eksisterende tekster. Som i et spill utviklet de regler og oppgaver som kunne bli fulgt eller ignorert. Filmprinsippet om å kutte opptakene kunne brukes som avbrytelse eller irritasjonsmoment, altså en mulighet for direktekollisjon og/eller et (utvidet) mellomrom. Målet var å være presis i timing og reaksjon, samtidig som man tillot fleksibilitet og å ta avgjørelser i løpet av forestillingssituasjonen. Feil og uforutsette hendelser (både tekniske og menneskelige) ble integrert i leken.

  Siden da har ON AIR utviklet en serie arbeider som utforsker flyten og friksjonen mellom levende opptreden (menneskelig tid, transformasjon/forandring) og forhåndsinnspilt materiale (mekanisk/digital tid, mulighet for uendelig repetisjon). Innen disse grensene for fortelling og montasje i flere lag blir publikummerne medprodusenter, medforfattere, medfortellere osv.

  For å utvide "gruppen", har de tre utviklet en teknikk som tillater Neal Wach å spille mot sitt forhåndsinnspilte selv.

  Kilde: BIT Teatergarasjen, Meteor 2007. 07.07.2010: http://www.bit-teatergarasjen.no