Stiftelsen Fortellersentrum-Fortellerfestivalen

Stiftelsen Fortellersentrum - Fortellerfestivalen har som formål å fremme muntlig fortelling som kunstform, og som kulturhistorisk, pedagogisk og sosialt verktøy. Det oppnås gjennom å arrangere Fortellerfestivalen - en årlig internasjonal festival som viser muntlig fortellerkunst av høy kvalitet, og ved å drive Fortellersentrum - et kompetansesenter, faglig møteplass, og katalysator for kunstnerisk utvikling og gode fortelleropplevelser året rundt. 
Fortellerfestivalen arrangeres i Oslo to uker før påske hvert år. Programmet rommer en bredde av historier og uttrykk - både tradisjonelle og nyskapende - som har til felles muntlig formidling og direkte engasjement med publikum. I tillegg til åpne arrangementer for voksne, barn og unge, har festivalen et eget fagprogram for muntlige fortellere og andre kunstnere og pedagoger. Visjonen er å feire, formidle og fornye den muntlige fortellertradisjonen, inn i fortellermiljøet og ut i verden.

Informasjon

(Objekt ID 34913)
Objekttype Organisasjon
Også kjent som Fortellerfestivalen
Organisasjonstype Festival, Kompetansesenter
Hovedfokus Teater
Etablert 2004
Epost info@fortellerfestivalen.no
Nettsted FORTELLERFESTIVALEN

Kontaktinformasjon

Adresse Gamle Munch, Tøyengata 53, 0578 Oslo
E-post info@fortellerfestivalen.no

Annen informasjon

Organisasjonsform Stiftelse
Les mer

Historikk:

Festivalen drives av Stiftelsen Fortellersentrum-Fortellerfestivalen som har formål å fremme muntlig fortelling som kunstform, og som kulturhistorisk, pedagogisk og sosialt verktøy. Organisasjonen skal være en spydspiss innen det fortellerfaglige arbeidet. Det oppnås gjennom å arrangere Fortellerfestivalen, og ved å drive Fortellersentrum - et kompetansesenter, faglig møteplass, og katalysator for kunstnerisk utvikling og gode fortelleropplevelser året rundt. 

Stiftelsen Fortellersentrum-Fortellerfestivalen ble opprettet av Fortellerhuset i Oslo i 2004. Stiftelsen er best kjent for Fortellerfestivalen. Fra 2005-2013 ble det arrangert på Det Åpne Teater/Dramatikkens hus i samarbeid med produsentgruppen Albatrass DA. I 2013 gjennomgikk festivalen en omorganisering som resulterte i den uavhengige Stiftelsen Fortellerfestivalen. Fra dette tidspunktet har festivalen blitt styrt av et stiftelsesstyre i samarbeid med en daglig ledelse.

I 2014 og 2015 var også Cafeteateret/Nordic Black Theatre en viktig festivalscene. Siden 2016 har festivalen tatt steget inn på diverse nye arenaer som Litteraturhuset, Kulturhuset, Sentralen, Riksscenen, Deichman og Vega Scene, samt ute i Oslos gater og andre rom rundt omkring i byen. I 2020 ble festivalens egen podkast Fortelling Til Folket lansert. I 2021 kom fringe-programmet Fortellermønstring - et showcase og bransjetreff som skal vise hele bredden av norsk fortellerkunst.

KILDER:

Fortellerfestivalen, fortellerfestivalen.no, 10.10.22, https://www.fortellerfestivalen.no/historikk

E-post, Frances Gerono Huby, 16.08.2024, 22.08.2024

Egne produksjoner (1)
Tittel Premiere
Fortellerstudio - Åpent Hus – 24. mar. 2023