Socìetas Raffaello Sanzio

OrganisasjonstypeKunstnergruppe
NettstedSocietas Raffaello Sanzio

Om Socìetas Raffaello Sanzio

Socìetas Raffaello Sanzio er et teaterkollektiv og den mest radikale eksponenten for "nuevo teatro" (nytt teater) i Italia.

Her på Sceneweb ser du en oversikt over hvilke produksjoner av Socìetas Raffaello Sanzio som har gjestet Norge.

Les mer

 • Images (0)
 • Video (0)
 • Audio (0)
 • Files (0)

  Egne produksjoner

  Coproduksjoner

  Tilknyttet

  Vis mindre

  Vis alle

  Mer om Socìetas Raffaello Sanzio

  Romeo Castellucci er født og oppvokst i Cesena, Italia. Etter jordbrukstudier i hjembyen reiste Castellucci til kunstakademiet i Bologna hvor han utdannet seg innenfor scenografi og maleri. Hans teaterdebut kom allerede i 1980 og i 1981 stiftet han kompaniet Socìetas Raffaello Sanzio sammen med Claudia Castellucci og Chiara Guidi.

  Socìetas Raffaello Sanzio er den mest radikale eksponenten for det italienske "nuovo teatro" (direkte oversatt: nytt teater). Castellucci anser teatret for å være en kunstform med potensial til å knytte alle kunstformer og genre sammen, og som på sitt beste rører ved alle publikums sanser. Castellucci og kompaniet nyter stor respekt i hele verden.

  BIT ga gjennom Romeo Castellucci: kunstnerpresentasjon og samtale publikum anledning til å stifte nærmere bekjentskap med en teaterkunstner som har beveget og fengslet teaterpublikum siden tidlig på nittitallet.

  Arrangementet var del av en lengre serie som presenterer kunstnere, hvis bidrag og innsats har vært avgjørende for BIT Teatergarasjens kunstneriske plattform og orientering.

  Kilde: BIT Teatergarasjen, vårprogram 2011. 04.04.2011: http://www.bit-teatergarasjen.no/article/384